Cykelutmaning!

cykelutaming1

Båda två har växt upp på Bjärehalvön sommartid men det var under tiden på tennisgymnasiet de lärde känna varandra. Felix Hasselberg och Claes Göransson har båda två levt sina liv kring tennisen och när de nu lade respektive racket på hyllan infann sig lusten efter att testa gränserna på andra sätt.

– Jag känner att man måste försöka utmana det som finns att utmana i livet, menar Felix. Livet är så brett och det är absolut mer än bara tennis och när man levt ett liv som helt kretsat kring en idrott är det lätt att missa det.

Efter gymnasiet åkte båda två över för att spela collagetennis i USA men valde båda två att återvända igen till Sverige och Båstad. Claes har under en period jobbat som tennistränare i Mexiko och nu senast arbetade Felix med Båstad Marathon.
– Vi är båda två personer som behöver utmaningar, menar Claes, och genom året har vi skojat om att vi borde cykla till Rom men det har stannat på den nivån. Fram till att Felix ringde mig för någon månad sedan och sa att vi måste göra något extra nu efter tennisveckorna i år, på den vägen är det.

När du läser den här texten har killarna redan gett sig iväg på sitt livs resa. På cykel genom Skåne, Tyskland, Österrike och slutligen ner till Rom där målet hägrar. Ingen av dem har någon större erfarenhet av cykling men har fått stor hjälpa av Solens Cykel som kommit med råd och tips kring utrustning.
– Vi kör fullt ut med sovsäckar, tält och stormkök, berättar Claes. Ska vi göra något gör vi det på riktigt!

Resan beräknas ta fyra till fem veckor och för den som vill följa killarna kommer Radio Båstad att sända varje eftermiddag samt även uppdatera sin hemsida med bilder och text.
– Vi lägger hela ansvaret på vår cykel-GPS, skrattar Felix,