Gör om, gör rätt

Det är söndag kväll och klockan är snart åtta. Tidningen är klar förutom de inledande orden, de sitter jag nu och försöker plita ner vid mitt tangentbord. Egentligen har texten varit klar sedan en vecka tillbaka, en nästan svavelosande text om människor som sprider dåliga energier, baktalar folk och medveten försöker göra andra illa. Det var vad min text handlade om fram till för några minuter sedan när satt och gick igenom den sista korrläsningen.

Det slog mig att de personer som jag retat upp mig på hade lyckats få mig att sjunka till precis samma nivå. Här satt jag, på den inledande sidan i Båstads största tidning och gnällde och beklagade mig, sådan är inte jag och sådan vill jag aldrig bli. Således sitter jag nu här för att få ihop en ny text, En positiv text. Det är aldrig svårt att skriva positiva saker om Båstad och Bjärehalvön. Det är snarare svårt att veta vad man ska välja…
Idag spelades finalen i damernas tennis och även om Serena fick lämna återbud kan vi se tillbaka på två härliga veckor med fantastiskt väder och glada människor. Kanske var det lite färre än det brukar eller så kanske var vädret lite för varmt? Men vad spelar det egentligen för roll – Båstad är mycket mer än två tennisveckor men oavsett vilket så måste årets veckor ses som väldigt lyckade.

Det som gör mig extra glad är att se fler och fler barnfamiljer som turistar i Båstad. Samtidigt som de börjar hitta hit så anpassar krögarna sina menyer och tillsammans välkomnar vi barnen till Båstad. Det gör mig väldigt glad, vi ska inte glömma att de är framtidens turister, husägare, tennisspelare och så vidare. För egen del så tror jag aldrig att jag under mitt vuxna liv har mått bättre än jag gör idag. Två och ett halvt år har gått sedan vi flyttade till Bjäre och sakta men säkert har pusselbitarna fallit på plats. Jag har hört det från fler som flyttat in till bygden, det är något läkande med Bjärehalvöns natur, människor och energier.

När denna tidning kommer ut pågår min absoluta favoritvecka i Båstad, Brasseveckan, som i år går av stapel, 23-27 juli. Jag är övertygad om att årets upplaga kommer att bli något utöver det vanliga med bra underhållning, skön musik, bra mat och massor med glada människor.
Kom gärna förbi vår lounge vid Badkrukan om du vill veta mer om Brasilien och vår andra hemby, Barra Do Cunhaú. Tillsammans med våra vänner på Sydamerika Resebyrån erbjuder vi nu fantastiska resor till byn och Blue Dream Resort och om du är nyfiken på ett eget boende så arbetar vi även med det, läs mer om det på mittuppslaget i detta nummer.

Joakim2014Jag önskar Er alla en fortsatt fantastisk sommar, nästa nummer kommer ut i slutet av augusti när skola och jobb åter är igång och den fantastiska hösten kommer allt närmare.

Vi ses då!

Joakim Ormsmarck