Ingredienser
4 portioner
• 1 knippe grön grön sparris (450 g)
• 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
• havssalt
• 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
• 3 msk Zeta Olivolja
• lite nymald svartpeppar
• Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 22 mån eller
• Zeta Grana Padano D.O.P. 20 månader , hyvlad
Gör så här:
Tvätta potatisen och skär i 1 cm tjocka skivor.
Pensla skivorna med olja och salta.
Grilla ca 20 min på indirekt glöd, gärna under lock, tills potatisen är mjuk.
Lägg de grillade skivorna på ett fat och strö över smulad fetaost, chili och mynta.
Grilla en citronhalva ca 4 min.
Pressa lite saft över potatisen vid servering.
Recept: Zeta och Svensk Potatis