Sommarlov

Klockorna ringer i Mariakyrkan. Föräldrar hastar mot kyrkan från torget och inne på bänkarna sitter redan barnen, som om bara någon timme kan springa ut mot sommarlovet. Själv passerar jag i bilen på väg mot något möte. Som vanligt lite stressad och mitt i allt som ska göra.

För en stund stannar jag till i tanken och minns mina egna skolavslutningar hemma i Långaröds kyrka. De nervösa stunderna i sakristian innan det var dags att gå in spela det där stycket vi övat på med våra blockflöjter, känslan när den gamla orgeln klämde i med ”Den blomstertid nu kommer” och insikten att ett helt orört sommarlov låg framför oss. Den känslan kommer alltid att vara speciell och det är helt omöjligt att tänka på de stunderna utan att le och känna en härlig rysning längs ryggraden. Det finns inte mycket som slår den svenska sommaren och det finns absolut ingenting som slår sommaren på Bjärehalvön. Jag tror att jag talar för i stort sett alla som bor här, och besöker oss också för den delen, när jag konstaterar att det är något alldeles speciellt med sommaren här. Vilken annan plats på jorden erbjuder långa rader med potatis på åkrarna och Ferraribilar på gatorna? Här möts skördetröskor och champagne, badgäster och flakmopeder, bjärebor och världen. Vi har tennis, golf, vandring, cykling, segling och nu dessutom VM94! Inte konstigt att vi bjärebor är så vältränade…

Välkomna till Bjärelivs sommarnummer 2014. Vårt tjockaste nummer någonsin och det är med stor ödmjukhet som vi tackar Er alla för att ni tagit vår lilla tidning till era hjärtan, såväl alla läsare som annonsörer. Vi är enormt tacksamma för ert stöd och all respons, ni inspirerar oss verkligen!

I dagarna kommer vi ut med Bjärelivs två systertidningar, Båstad Magazine och nya Hamnmagasinet. Den sistnämnda tycker jag att du ska kika lite extra på, här har vi samlat allt det som händer i hamnen i sommar, tennis, brassevecka och segling. Plus allt det andra som gör Båstad hamn till en fantastisk plats! När jag ändå är igång med reklamen så slår jag ett slag för Båstad Magazine, magasinet som inte borde gå att göra. Det är i egentligen omöjligt att ge ut ett helt lokalt livsstilsmagasin med den kvalitet som BM har i en liten by på landet men det är just det som är så speciellt med den här platsen. På Bjäre är inget omöjligt, här är allt möjligt!

Min absoluta höjdpunkt på sommaren är Brasseveckan. Fem dagar när Båstad möter Brasilien och härlig kemi uppstår. Sommarkvällar med
mat, dryck och fantastiskt sällskap. Våra vänner från Brasilien kommer hit och för en stund släpper man allt och bara njuter. Tennisveckornas kaos är över och allt är bara fantastiskt. Jag hoppas att vi ses på stranden!

Joakim2014På tal om stranden. I sommar kommer vi att arbeta från vår lilla lounge vid stranden i Båstad. Har du tankar, idéer eller något annat som du vill dela med dig av? Kom gärna förbi oss och säg hej! Här finns dessutom alla våra tidningar om du behöver läsning till stranden eller hängmattan!

Trevlig sommar!
Joakim