Krossad potatis med nässlor och chèvre

krossadpotatis1

Ingredienser
4 portioner
• 700 g färskpotatis
• 1 liter nyplockade nässlor
• 100 g chevré i bitar
• 50 g smör
• 2 äggulor
• 1 klyfta färsk vitlök
• 1/3 tsk nyriven muskotnöt
• knappt 1 tsk salt, nymald vitpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen eller skrubba den mycket väl.
Sjud den mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj nässlorna noga.
Koka upp 1 l vatten med salt och förväll nässlorna 2 minuter.
Fiska upp nässlorna, krama ur dem lätt och hacka dem ganska fint. Spara gärna nässelspadet till en soppa.
Slå av vattnet på potatisen när den är mjuk. Låt svalna en aning.
Blanda ned nässlor, smör, äggulor, ost och kryddor. Riv ner vitlöksklyftan.
Krossa allt med en gaffel.
Lägg upp moset i en smord ugnsform och gratinera i 8-10 minuter så ytan blir knorpig och får lite färg.

Recept: Zeta och Svensk Potatis