Nedräkningen har börjat!

Nedräkningen för det fjärde Båstad Marathon har börjat. Med över 1000 deltagare och över 100 funktionärer håller Båstad Marathon på att växa till ett av de största evenemangen på Bjäre!

– Loppet har utvecklats mycket varje år och så är det i år med. Vi satsar ännu mer på löparna och servicen. Det är nog inte många marathonlopp som bjuder på nygräddade våfflor under loppet och serverar hamburgare efter loppet, berättar Krisztina Seppänen, som har grundat Båstad Marathon tillsammans med sin man Sami Seppänen.

Mara1Den fjärde omgången av Båstad Marathon går av stapeln lördagen den 29 juni. 2010 var 57 anmälda löpare så utvecklingen till över 1000 deltagare har gått fort. Utan att vara riktigt nöjd med utbudet bestämde Krisztina och Sami Seppänen att ordna ett eget maratonlopp på Bjäre. Tanken var att Sami skulle springa själv, Krisztina och grannen skulle hjälpa med vätskeförsörjningen men under planeringen bestämde de sig att öppna loppet till alla löpintresserade och den vägen har det gått.
– Tanken är att Båstad Marathon ska vara en folkfest. Det finns lopp från tvååringar och uppåt, och för vuxna från ett par kilometer till ett helt marathon. Det finns något för alla! Dessutom finns det aktiviteter för hela familjen både i Båstad och Torekov. Torekovs Turist och Badförening arrangerar en mässa i Torekov i samband med halvmarastarten. Det blir utställare och aktiviteter för hela familjen. Det blir också en mötesplats i Kattviks hamn vid Våffelstugan med åskådare och tankstation vid havet. Tanken är alltså mycket som möjligt ska göras lokalt och knytas an till det lokala näringslivet.
– Vi vill gärna göra det här som lokalt som möjligt, med lokala aktörer. Vi börjar med frukost på Pepe’s Bodega, vi har lounge på Badkrukan och vi bjuder på lokal mat. Varför är Bjäre så fantastiskt att springa på då?
– Båstad Marathon är ett av Sveriges roligaste, vackraste och tuffaste marathonlopp. Varierat, kuperat, med skön natur och bjuder på mängder av vackra vyer över havet!

Text & foto: Julia S Ormsmarck och Båstad Marathon