En ny träningsstudio har öppnat mitt i Torekov

Det började egentligen från två håll. På ena sidan en grupp tanter, det är de själva som använder begreppet, som helt plötsligt inte hade någonstans att träna och på andra sidan en entreprenör och tränare som kände att han ville öppna något nytt i Torekov. En perfekt matchning och sedan den 4 september har nu byn en egen träningsstudio i Move2Day – The Wellness Studio.

Daniel Telleborn berättar att han och studion lägger stor energi på den som tränar. Här erbjuds träning både i grupp och enskilt.
– Vi använder i huvudsak kroppen som redskap och gravitation som motstånd men har även med oss andra redskap då och då. För mig är det viktigt du lär dig träna efter dina egna individuella förutsättningar och strävar efter att förbättra dem. Här finns flera erbjudande med att få ytterligare hjälp med både rörelseanalyser, löpanalyser, kroppsavläsning, kroppssammansättning med mera för att bli väl medveten om dina förutsättningar vid rörelse.
Ingrid Nygren och Kerstin Gustafsson är två av tanterna som tillsammans bildade föreningen Träna i Torekov. Tillsammans började man se sig om efter en lämplig lokal och när en sådan dök upp i Fabriken kom tanken på ett samarbete med Daniel upp, som även han tittade runt efter en lokal att öppna sin studio i.
– Jag fick en lista på intressenter, berättar Daniel, och satte en gräns för hur många vi skulle vara för att kunna köra igång och när vi nått dit var det bara att satsa.

Idag finns ett sextiotal medlemmar som har möjlighet att delta på gruppträningen fem dagar i veckan, för den som vill utvecklas ytterligare finns möjligheten att anlita Daniel för personlig träning
– Passen varierar mycket men har alla det gemensamt att de ska kunna genomföras av alla oavsett förkunskaper, ålder och liknande. Alla ska kunna träna här, avslutar Daniel.

Läs mer på move2day.se.

TEXT: Joakim Ormsmarck
FOTO: Joel Gribbson