
Ingredienser:
4 laxfiléer
1 ägg
1 hackad gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning
Rotsakspytt
2 stora morötter
1 liten kålrot
2 rödlökar
2 palsternackor
½ rotselleri
matfett till stekning
Saffransmajonnäs
Blir en stor sats som kan förvaras i kylskåp ca 1 vecka. Till servering är 2 msk lagom.
½ kuvert saffran
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 ägg
2 dl rapsolja med neutral smak
salt och peppar
Gör så här:
Alla ingredienser till majonnäsen ska ha samma temperatur.
Häll alltsammans i en hög, smal bägare och ställ ner stavmixern i botten.
Sätt igång mixern, håll stilla några sekunder och vicka sedan fram och tillbaka tills majonnäsen gått ihop.
Ställ saffransmajonnäsen kallt tills den ska serveras.
Mixa alla ingredienser till färsen i en matberedare med S-kniv Forma runda biffar och stek dem i smör, ca 2 minuter på varje sida, på ganska hög värme.
Tärna rotfrukterna och låt koka upp snabbt i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet.
Fräs rotsakerna i matfett tills de mjuknat.
Servera laxbiffarna med rotsakerna och saffransmajonnäsen.
1 Trackback / Pingback
Kommentarerna är stängda.