
Ingredienser:
1 kg högrev eller innanlår
Matfett att bryna i
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
1 tsk salt
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk malen ingefära
1 tsk kanel
½ msk oregano
salt och svartpeppar
2 msk tamarisoja
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
2 msk chipotlepasta
800 g krossade tomater
2 dl vatten
2 ekologiska köttbuljongtärningar
2 pkt bacon
Garnering:
lite färsk persilja
Gör så här:
Putsa köttet och skär i mindre bitar.
Bryn det snabbt i het panna med matfett Finhacka lök och vitlök och skär paprikan i mindre bitar.
Fräs i matfett Låt även kryddor, soja, sambal oelek, tomatpuré och chipotlepasta fräsa med Lägg över allt i en tjockbottnad gryta och häll på tomatkross, vatten och buljongtärningar.
Låt puttra på svag värme i ca 2 timmar.
Klipp baconet i bitar och knaperstek det.
Rör ner baconbitarna i grytan strax innan servering.
Garnera med lite klippt persilja.
Servera med guacamole, blomkålsris och en sallad.
1 Trackback / Pingback
Kommentarerna är stängda.