A little party (never killed nobody)

A-little-party-1

I tio år har Caffe & Company legat nere vid Nissan mitt i Halmstad. Här har det serverats frukost, lunch och fika och med sitt fantastiska läge har caféet varit ett naturligt centrum för många halmstadbor. Men allt har sin tid och den siste september stängde Eva-Maria sitt Caffe & Company för att helt fokusera på sitt andra café, Fika, i Gallerian. Bolaget som drev CC är nu sålt och i slutet av oktober öppnas dörrarna upp igen i en helt ny skepnad.

”A little party never killed nobody” är namnet på Halmstads nya champagnebar och bakom satsningen står Svensk Champagneimport AB, som även står bakom Champagne Båstad Brut, som nu satsar på hemmaplan när en gammal dröm förverkligas.
– Tanken att en dag öppna en champagnebar har funnits i många år och när den hör möjligheten kom var det inget att tveka på, berättar Magnus Fritzell. Vi kände att läget var rätt och det känns väldigt kul.

Baren kommer att ha öppet fredagar och lördagar nu under hösten och vintern för att sedan se hur verksamheten kan utvecklas när våren och sommaren kommer. Målsättningen är att ha runt 200 olika champagner på lager, varav ett tjugotal kommer att gå att köpa på glas. Till detta kommer en passande meny med såväl lite enklare rätter som ostron och tapas.
– Vårt fokus är den bästa champagne som går att erbjuda och sedan kommer vi såklart att ha en del andra drycker för den som vill ha variation, skrattar Magnus. Vi tvingar ingen att dricka champagne men vi uppmuntrar alla att prova, det är en ny värld som öppnar sig när du får uppleva riktigt bra bubbel.
Besökande båstadbor kan vara lugna, byns egna champagne kommer givetvis att finnas i vinlistan och med bara en kort promenad till järnvägsstationen är förhoppningen att även bjäreborna ska hitta till den nya baren.