Medelhavsinspirerad potatissallad

medelhavssallad1

Ingredienser
4 Portioner
• 8 potatisar färskpotatis eller amandine
• 1 rödlök
• 50 g soltorkade tomater
• ruccolasallad (valfri mängd)
• 2 msk olivolja
• 2 msk vitvinsvinäger
• 1 msk senap
• 100 g fetaost

Gör så här:
Lägg tomaterna i blöt en liten stund.
Koka potatisen och låt dem svalna, skär sedan upp dem i stora bitar.
Skär tomaterna i tunna strimlor och hacka rödlöken.
Blanda samman potatis, tomater, rödlök och ruccolasallad i en skål.
Rör ihop olja, vinäger, senap, salt och peppar och häll sedan blandningen över potatissalladen.
Toppa salladen med fetaost.

Servera salladen som en lättlunch eller tillsammans med det som ligger på grillen.

Recept: Zeta och Svensk Potatis