Hem till Barra!

Det finns vissa platser i världen där man direkt känner sig som hemma. I alla fall är det så för mig. Båstad och Bjärehalvön är en sådan plats och min andra hittade jag av en slump i nordöstra Brasilien. En liten fiskeby som i sin anspråkslöshet fångat mitt hjärta.

Barra1

Egentligen var det en ren tillfällighet att vi lärde känna Ola och Terese Birgersson, som bor i Brasilien sedan drygt tio år tillbaka. Genom jobbet fick vi ett uppdrag att hjälpa till att marknadsföra de hus och lägenheter som byggdes i svensk regi i Barra Do Cunhau och på den vägen är det. I dag är byn vårt paradis, andra hem och en plats där vi har några av våra allra bästa vänner. Men låt mig berätta om denna fantastiska plats.

Barra Do Cunhaú ligger precis där Cunhaúfloden löper ut i atlanten. Med stränder mot såväl hav som flod finns det gott om möjligheter till såväl lata stunder i solstolen som promenader eller joggingturer under de tidiga morgontimmarna. För att inte tala om Kitesurfningen som kommit att bli något av byns signum. Hit åker de bästa och här arrangeras även stora mästerskap som VM och här tränar Brasiliens kitelag inför stundande OS.

Barra2

Men sitt läge till trots så är byn ingen turistfälla som vi väl alla har råkat ut för så många gånger. Pittoreska byar som exploaterats snabbt och tappat sin charm och sin själ. I Barra går det fortfarande hästar och åsnor på gatorna, folk lever sina liv sida vid sida med turisterna som kommit tills byns hotell eller pousador.

För den som söker nattliv och fest så finns detta i närliggande Pipa, en mil med taxi. Visst finns det en hel del restauranger och barer även i byn men nattlivet är lugnare. Förutsatt att du inte hamnar här under Karnevalen…

Barra3

I Barra Do Cunhaú har ett femtiotal svenska familjer idag semesterboende och fler kommer då det just nu byggs såväl lägenheter som friliggande villor. Vill du veta mer så titta på www.barradocunhau.com.br eller www.bluedreamresort.com.br.