Bjäreterrassen går in i etapp två

Nyligen påbörjades försäljningen av etapp två på Bjäreterassen i Torekov. Bjäreliv har träffat projektledaren Mattias Schultz på ALM Equity AB, som står bakom projektet, för att se vad som är på gång.

terrassen1
Det här vackra orangeriet för 40 personer är tillgängligt för bostadsrättsföreningens medlemmar.

De första arton husen står nu på plats och i etapp två byggs nu ytterligare tjugo bostäder i området som växer fram i fram i en gammal äppellund, ett golfslag från Torekovs GK och med gångavstånd till havet, naturen och hamnen. Husen är ritade av Torekovsarkitekten Stephan Gip som tagit hänsyn till den omgivande miljön när han ritat området. Här växer en mysig och genuin skåneby fram med ljusa putsade fasader, återanvända tegeltak och härliga enskilda trädgårdar till varje bostad.
terrassen4– Vi har från början velat skapa ett skötselfritt boende, berättar Mattias. Oavsett om du bor här året om eller bara några veckor under sommaren ska du kunna koppla av och veta att allt fungerar. Som del i föreningen går det att välja till olika former av tjänster, efter de behovs som finns.

Bjäreterrasen har något så unikt som en egen tennisbana, dessutom en bana i världsklass – faktiskt samma som används av KLTK i Stockholm. Banan har automatisk bevattning och är alltid spelklar för bostadsrättsföreningens medlemmar.
– Tennisbanan är helt unik i området och det är verkligen kul att kunna erbjuda detta. Sedan bygger vi även ett orangeri som blir tillgängligt för medlemmarna i föreningen, en helt fantastisk miljö, berättar Mattias.

terrassen3

Husen är på fyra rum och kök varav tre sovrum, samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med utgång till terrass och trädgård. Försäljningen riktar sig till både privatpersoner och juridiska personer och för den som vill ha ett semesterboende med uthyrningsmöjlighet finns den servicen även inom bostadsrättsföreningen.
– Jag är väldigt glad över uppdraget att sälja dessa hus, säger Djavad Nadjafi Kristensen på Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling. Det är helt klart ett av de intressantaste projekten på Bjäre på senare år och det är en gedigen och genomtänkt byggnation på alla plan.
– Helt ärligt är det svårt att beskriva området och framförallt dess natur och känsla, menar Mattias. I påsk är det visning så mitt råd är att gå på den och känna in området och boendet. Det kan låta som en klyscha, men det måste upplevas., avslutar Mattias Schultz.