Bjärebor hjälper Bjärebor – igen!

bjarebor-hjalper1

Efter förra årets succé med Bjärelivs och Fyrens julklappsinsamling är det nu dags igen. Precis som förra året är målet att samla in julklappar till barn och ungdomar på Bjärehalvön med omnejd, som kanske annars inte skulle få några. Även i år är det julskyltningen som är startskottet för insamlingen.

Att säga att det är Bjärelivs och Fyrens insamling är egentligen helt fel. Detta är en insamling som förverkligas av bjäreborna som tillsammans gör en insats för att hjälpa människor i närområdet som är i en situation där ekonomin inte går ihop. Genom att vara en del av insamlingen hjälper du dels de utsatta barnen, men även deras föräldrar och anhöriga som nu får en möjlighet att faktiskt ge sina barn julklappar, precis som alla andra barn.

Konceptet är väldigt enkelt. Du köper en, eller flera, julklappar och slår in dem som presenter. På varje paket sätter du en lapp med vad det innehåller samt vilken ålder du tror att det passar till. Julklappen lämnar du sedan till insamlingen som i år kommer att vara på Badkrukan i hamnen, mellan 12-17, på julskyltningen lördagen den 29 november. På plats bjuder Bjäreliv på glögg, julmust och pepparkakor!
– Förra året fick vi in strax under femhundra julklappar vilket innebar att vi även kunnat dela ut till födelsedagar under året, berättar Joakim på Bjäreliv. Om det blir fler eller färre i år spelar egentligen inte så stor roll. Det viktigaste är att vi tillsammans hjälps åt.

Insamlingen görs i samarbete med Fyrens Församling i Båstad och det är också genom dem utdelningen sker. Här har föräldrar, far- och morföräldrar eller andra anhöriga möjligheten att ta kontakt och få ta del av de insamlade klapparna. Fyren har öppet onsdagar och torsdagar men även andra dagar och tider går att lösa enligt överenskommelse. Den som inte har möjlighet att komma till hamnen den 29:e kan även lämna sina gåvor direkt till Fyren eller på Kids House vid Entré Båstad.
– Förra året visste vi inte om det skulle komma in några julklappar men i år vet vi att intresset att hjälpa andra är stort på Bjäre, menar Joakim. I år kommer vi därför att gå ut bredare via förskolor och andra kanaler för att informera om möjligheten att få hjälp.

För den som vill hjälpa till på andra sätt fortsätter även projektet med presentkort på ICA Supermarket. Här kan du för 90 kronor köpa ett presentkort som blir värt en hundralapp för någon som behöver mat på bordet. Även detta projekt administreras via Fyrens församling och kommer att fortsätta under vintern.

1 Trackback / Pingback

  1. En hobby | Bjäreliv

Kommentarerna är stängda.