Vinterboosta hud & hår

Nu när vädret blir allt kallare och huden lätt blir torr och fnasig, kan huden behöva en energiboost. På vintern är luften torrare både utomhus och inomhus och då behöver huden skötas om ännu mer. Huden är vårt största organ och när den saknar energi blir det snabbt synligt. En energilös hud är ofta grå och matt, och saknar naturlig lyster.

Louise på Frisk & Skönhet tipsar här om sina bästa produkter för vintertrött hud, nämligen Extra Intensive-produkterna från Sensai ger huden snabba och synliga resultat och hjälper den att återfå sin elasticitet, fuktbalans och utstrålning.

1. Cellurar Performance Extra Intensive Essence är ett åtstramande serum med en lätt, fräsch och silkeslen konsistens som snabbt absorberas djupt in i huden och ger en uppfriskande och energigivande känsla.

2. Cellular Performance Extra Intensive Cream är speciellt utvecklad för att ta itu med förlusten av fasthet och elasticitet i huden.

3. Cellular Performance Extra Intensive Mask arbetar på hudens ålderstecken samtidigt som den ger huden energi och en silkeslen finish.


Vintern torkar inte bara ut din hud, utan ditt hår och din hårbotten också. Balsam och inpackning är A & O. Gör extra inpackningar och använd ett balsam och en inpackning som är anpassad för hårbotten. Låt håret självtorka, undvik värmeverktyg så mycket du kan. Är det så att du måste föna håret så sätt hårfönen på kallt läget så blir det lite mer skonsamt och använd värmeskydd.

Ulrika från Hårtrollet tipsar här om sina favoritprodukter för håret, Head & Hair Heal-serien från Maria Nila som behandlar och förebygger mjäll och andra hårbottenproblem, motverkar håravfall och stimulerar hårtillväxten.

1. Head & Hair Heal Shampoo behandlar och förebygger mjäll och hårbottenproblem samt stimulerar hårsäckarna vilket ger ökad hårproduktion och motverkar håravfall.

2. Head & Hair Heal Conditioner är ett antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande balsam som även behandlar och förebygger mjäll.

3. Head & Hair Heal Masque är en antiinflammatorisk och hårväxtstimulerande inpackning.