Tyger, ljus och drömmar

Man skulle kunna säga att den växte fram. Butiken alltså. Efter att under många år ha arbetat med grossistverksamhet inom textilier började företagets showroom på Ängelsbäcksvägen alltmer förvandlas till en butik och sedan några år tillbaka är butiken, Labucci, ett faktum.

tyg1
Petra och Ingalill Forssberg, dotter och mor, driver Labucci tillsammans.

Det är mitten av november när Bjäreliv besöker Ingalill och Petra Forssberg, mor och dotter, som tillsammans driver Labucci. Att det blåser kallt utanför fönstret märks absolut inte när vi kommer in i den ombonade butiken, snarare överväldigas vi av intryck från alla håll.
– Vi arbetar med dekorationstyger för gardiner, möbler och så vidare, inleder Petra. Men vi har även lampor, en del prydnadssaker och inredning. Vi följer inga direkta trender utan arbetar efter en ganska tidlös, romantisk stil som vi själva tycker mycket om.

Trots att Labucci funnits ett tag är butiken fortfarande okänd för många. Många har säkert besökt lokalen under Konstrundan när Ingalill ställer ut sin konst. Då får dock textilier och inredning bereda plats för bilderna.

tyg2

Labucci, namnet alltså, är ett fantasinamn. Ett vackert ord som vi tycker passar både butiken och utbudet. För den som uppskattar vackra tyger och inredning, en romantisk och tidlös stil med hög kvalitet är detta ett smultronställe. Här finns något för alla smaker och eftersom Labucci även erbjuder sömnad är det egentligen bara fantasin som sätter gränser.
– Vi har öppet söndag till onsdag, mellan elva och tre, berättar Ingalill. Skulle en annan tid passa bättre är det bara att ringa. De flesta som upptäckt Labucci återkommer gärna. Labucci-butiken kanske inte har det bästa affärsläget – men det vackraste.
– jag bor här och vi älskar den här platsen, säger hon och ser ut över havet genom fönstret.
– Vi önskar att Labucci upptäcks av flera Bjärebor.
Den fjärde december bjuder vi därför in till kundkväll, då alla är välkomna att lära känna butiken och bli lite inspirerade inför den mörka årstiden som väntar.