Två Män & en advokat

advokat1

Det har hunnit gå snart fyra månader sedan Två Män slog upp dörren mot Köpmansgatan och nu fortsätter Kristoffer Thuresson och Johan Bussler att utveckla sitt koncept. Med grundtanken att erbjuda ett café där företagare kan sitta och arbeta över en kopp kaffe kopplar de nu på ännu en del, möjligheten att samtala med en advokat.
– Vi vill skapa en mötesplats för människor, som vill jobba eller bara ta en fika, berättar Kristoffer. Tillsammans med Eva Gustafsson på Advokatfirman Wagenius & Gustafsson kom vi på idén att erbjuda kostnadsfri rådgivning en gång i månaden där våra gäster kan ställa generella advokatfrågor.

Andra måndagen i månaden kommer Eva att finnas på plats mellan klockan 16 och 18 för att besvara frågor inom allmänjuridik, för såväl privatpersoner som företagare.
– Det är helt kostnadsfritt och tanken är att vi ska kunna närma oss dem som har en fråga de funderat på, därefter kan jag ge råd om hur man kan ta det vidare. Kanske bokar vi en tid på mitt kontor eller så ger jag förslag på andra lösningar, berättar Eva.
Eva bor själv i Båstad sedan många år och har även ett kontor på Agardhsgatan där hon delar sin tid mellan byn och Helsingborg. Hon arbetar med de flesta förekommande ärenden förutom brottmål och skatterätt och bland kunderna finns huvudsakligen små- och medelstora företag samt privatpersoner.
– Vi ser detta som en form av samhällsnytta där vi kan hjälpa folk att få svar på sina frågor, menar Kristoffer, samtidigt skapas det mervärde för både Evas och vårt företag så det känns som en positiv satsning för alla inblandade.

Den första möjligheten att dricka kaffe med en advokat kommer den 13 mars då Eva finns på plats beredd med lagboken och nästan trettio års erfarenhet.