Träningsmotivation med Switch

Det händer verkligen mycket på Båstad Sportcenter. Fysioterapeuten Karoliina Eveson på Båstad Fysio har öppnat sin verksamhet där och tillsammans med Tom Norberg på Switch Training har de bestämt sig för att satsa ordentligt på Båstadbornas hälsa och välmående.

Berätta, vad är det ni har på gång?
– Vi har startat ett samarbete mellan Båstad Fysio och Switch Traning. Vår tanke är att erbjuda träning samt fysioterapi och massage för alla, friskvård helt enkelt. Vi vill inspirera både de som inte har tränat tidigare, men även de som vill utvecklas i sin träning ännu mer, berättar Tom Norberg som är personlig tränare och löparcoach.
– Vi erbjuder fysioterapi i både förebyggande syfte och för de som har någon sorts skada eller smärtor. Tanken är att även dessa personer ska snabbt komma igång med sin träning och därmed bli friska fortare. För de som önskar återhämning har vi massage, berättar Karoliina, som är utbildad fysioterapeut.

Vilken form av träning erbjuder ni?
– Vi skräddarsyr träningen efter kundens förutsättningar, behov och mål. Alla som vill ha personlig träning är välkomna, både enskilt och i grupp, till exempel ett företag som vill träna tillsammans. Vi erbjuder tiokort som man kan lägga både på träning, fysioterapi och massage. Vi kommer även att hålla i gruppträning och event.

Vad står Switch för?
– Switch står för allsidig träning. Bokstäverna blir på engelska Strength, Wise, Inspiring, Technical, Challenging och Healthy. Vi vill jobba med hela kroppen så att du ska må så bra som möjligt, säger Tom.
Det är ju väldigt populärt med olika lopp och tävlingar nu. Är det något ni kan hjälpa folk med?
– Ja absolut! Tom har tränat många inför olika marathon, Vasaloppet, Svenska klassikern med mera. Han är väldigt duktig på att motivera människor för att få ut det bästa av sin träning!
Dessutom är han ultralöpare och tävlar i triathlon själv så han vet vad som krävs, berättar Karoliina.

Nu blev jag lite orolig… Om man är helt otränad då, och bara vill må lite bättre?
– Vi sätter ihop ett träningsprogram som passar just dig. Du kommer garanterat att må bättre när du tränar hos oss, övertygar Tom.

Har ni något extra på gång just nu?
– Vi är väldigt glada för att kunna erbjuda våra kunder 3D-träning med Procedos Plattform 9. 3D-träning är en träningsform där du ska integrera flera av kroppens muskelgrupper samtidigt och använda dig av naturliga rörelser, som knäböj, höftböj, pressövningar, utfall och rotationer samt utföra dem i alla tänkbara riktningar. Det gör att du blir smidig, jämnstark i hela kroppen och får en grym balans! Vi kommer att starta en träningsgrupp i början av februari, Kick off 2017. Sen ska vi också ha vårt första gemensamma event, fredag 3 februari blir det After Workout!