Satsning på lokal webb

Sedan starten av Bjäreliv, för snart fyra år sedan har tidningen skildrat händelser och personer från Bjärehalvön varje månad. Det mesta materialet från tidningen finns även på webben där det också har publicerats en del extramaterial. Men nu är det dags att ta nästa steg när vi börjar arbeta med de snabbare lokala nyheterna och kommer att bygga ut webbnärvaron från och med nu. Webbredaktionen kommer drivas av Peter Jakobsson som jobbat med Bjäreliv under flera år.

Berätta vad det är som är på gång!
– Vi kommer att bygga om bjareliv.se och jobba mer med sociala medier för att få ut nyheter från Bjäre till alla som är intresserade. Det finns ett intresse för Bjäre även utanför de som får papperstidningen i brevlådan. Att det är många som vistas och gillar Båstad men som inte bor här vet ju alla. Besöksstatistiken på Bjärelivs webb visar detta tydligt. Bjäreliv som papperstidning har en stark ställning då den når ut till alla hushåll på Bjäre. Via webben och sociala medier når vi fler.

Vad ska finnas på Bjärelivs nya webb?
– Snabbare och kortare nyheter tillsammans med allt material som kommer i papperstidningen. Vi kommer rapportera om vad som händer och planeras på halvön. Det är många saker som händer nu med ny tågsträckning, nya stationsområdet, vad händer med kollektivtrafik, nya områden med mera. Samtidigt ska vi berätta om vad de som styr i Båstad gör och vad de planerar. Intressanta personer och händelser kommer att skildras på ett snabbare sätt via webben. Tanken är även att fler personer på Bjäre ska få synas och berätta om vad som händer. Till våren och sommaren kommer vi satsa extra på att vara kanalen där alla som vill vara uppdaterade kring vad som händer på Bjäre ska hitta information.

Du brinner för Bjäre. Vad är din story?
– Jag flyttade till Båstad för sju år sedan och har under denna tid successivt mer och mer intresserat mig för vad som händer och vilka som verkar här. Har en dotter som går i skolan nu och innan dess på förskola i kommunen. Det är oundvikligt att då ta del av vad som händer på olika plan i kommunen. Som uppvuxen i Stockholm har jag kanske en annan syn på vissa saker mot andra på bygden och det är en styrka. Det är intressant att se hur det finns en del på Bjäre som inte vill att bygden ska ändras medan andra vill utveckla och få Bjäre att växa. Jag är politisk obunden och väldigt intresserad av vad som händer i vår kommun.

Du gör mer än jobbar med Bjäreliv. Berätta.
– Vid sidan av Bjäreliv driver jag webbyrån Capeja som bygger webbsidor till företag. Kunderna finns både i Båstad och i resten av Sverige. Jag startade min första webbyrå redan 1997 samtidigt som jag studerade på KTH. Då vi fick förklara för kunderna att ”Internet är någon som kommer finnas kvar”. Runt år 2000 var det galet klimat för oss som jobbade med webb. Mitt företag hade snabbt vuxit till 30 anställda. När IT-kraschen var ett faktum och många av våra kunder la projekten på hyllan gick det snabbt utför. Ett halvår senare hade vi ”kraschat” och startade om i mindre skala.
– IT-kraschen lärde mig mycket! Sedan dess har jag som egenföretagare jobbat med en hel del utöver webb. Har nyligen drivit och genomfört en företagsförsäljning av ett bolag i hissbranschen som jag var delägare i och just nu är jag involverad i ett e-handelsprojekt som kommer att sälja hälsokost på webben. Jag jobbar även med kommersiella fastigheter, ett engagemang från Stockholmstiden som jag har kvar. Nu bor och verkar jag i Båstad vilket jag brinner för och vill utveckla. Nu känner jag att jag är Bjärebo på riktigt, även om vissa födda på halvön tycker annat, därav mitt intresse för att ta reda på och informera om vad som händer i kommunen.