Salomon Krog i egen regi

salomon1

Det händer mycket på Bjäre GK och Salomon Krog.

Inför årets säsong kommer restaurangen att drivas i egen regi och Mia Nilsson, som bland annat drivit Toras i Torekov, kommer att ansvara för den nya satsningen. När Bjäreliv träffar henne och VD Roy Lövgren pågår planeringen för fullt.
– Nu kommer vi att ha allt i egen regi och det känns väldigt bra, menar Roy. I år firar banan tjugofem år och det kommer att bli ett speciellt år, det kan jag säga redan nu. Att då samtidigt få möjlighet att utveckla krogen känns väldigt bra.

Tanken med restaurangen är att arbeta med de bästa råvarorna, gärna lokalt producerade, och samtidigt utveckla utbudet. Husmanskosten och de rejäla portionerna ska finnas kvar men utbudet av mindre rätter kommer att öka. Det blir mer tapas och antipasti och förmodligen en del spansk inspiration då den nya kökschefen är spanjoren Gilbero Diaz. Tanken är också att arbeta mer med catering, fest och bröllop. Allt är möjligt!
– Gilberto har ett fantastiskt CV och har jobbat med de bästa kockarna i Sverige, berättar Mia. Han har även arbetat mycket med spanska ambassaden och på olika event runtom i landet. Att få hit honom till Bjäre GK är väldigt roligt.

En av de mer konkreta förändringarna på krogen är att entrén flyttas och en helt ny dörr öppnas upp. Framöver kommer gästerna att komma direkt in till baren vilket Mia och Roy tror kommer att bli mer välkomnande, tillsammans med en hög närvaro och bra service ska det öka upplevelsen ytterligare.
– Vi arbetar mycket för en snabbare och gladare golf, berättar Roy. Genom att bland annat klippa ner ruffen och minimera letandet efter bollen har vi kortat ner snittet på en runda med 40 minuter sedan vi tog över 2013. Det tror vi ska innebära att våra spelare tar sig tid att sitta ner en stund här på nittonde hålet och ta en dricka eller lite mat.