Renaida i årets julshow

Renaida Braun - Bjäreliv Foto: Pressbild

Renaida Braun slog igenom för den breda allmänheten i Idol 2016 och i våras ställde hon upp i Melodifestivalen där hon gick till final med All the feels. Nu är den så karismatiska sångerskan aktuell i Ängelholm där hon är en del av årets julshow på Hus57.

Renaida föddes i Tanzania och flyttade vid fyra års ålder till Nyköping med sin svenska adoptivmamma Helen. Det märktes snabbt och tydligt att hon var full av musik. Redan i förskolan var hon i sångsammanhang den som hördes mest av alla barn.
– Jag var lucia, tomte, pepparkaka – you name it, skrattar hon. Tyckte om att showa. Mina första idoler var Nanne Grönwall – hon sjöng bra och var cool – och The Ark, som var mystiska och egna.

Senare fortsatte det med luciatåg, där hon också fick uppskattning. Hon gick också och tog trumlektioner, samt dansade street, balett och jazz. Det var solklart att hon i högstadiet skulle gå ett program med sånginriktning. Hon var dock i början ganska tillbakadragen och föreslog aldrig sig själv för solosång på en klasskonsert.

Renaida blev uttagen till 2016 års upplaga av Idol där hon charmade oss alla. Sedan dess har hon spelat ”Safa” i musikalen Aladdin och den 3 februari inledde hon Melodifestivalens allra första delfinal med låten ”All The Feels”. Inför Mellon berättade Renaida hur hon såg just det-
ta framträdande som speciellt och som ett steg in i en ny fas av karriären.
– Det känns lite som om Melodifestivalen är mitt ”slutprov” inför svenska folket. Men samtidigt vet jag att det är efter det som allt egentligen börjar. Vi har skrivit många låtar under det gångna året och efter Melodifestivalen kommer vi att börja släppa singlar. Visst har jag stundtals varit otålig, men i dag är jag glad att vi har tagit det lugnt.

I Flashing Angels, som är något så unikt som en lokalproducerad och regisserad julshow inspirerad av filmen Flashdance, får Reneida sällskap av Laila Adéle och tillsammans med dansare, husband och konferencier utlovar de en oförglömlig kväll.