Nytt namn och förädlad affärsidé

Elisabeth Hagert i nya butiken Foto: Anna Matre, Bjäreliv

Ekologiskt och klimatsmart är ledorden som följer med Elisabeth Hagert när hennes nya butik slagit upp dörren på hörnan intill biografen i Ängelholm. Tidigare har Elisabeth drivit butiken Second Chance 4 life snett över gatan. Under åtta års tid har butiken, som var belägen i källarplan, förmedlat kläder och diverse secondhandartiklar genom Elisabeths försorg. Klivet upp i de nya lokalerna och det nya namnet kommer också med en förädling av hennes företagsidé.

I en tid där vi använder jordens resurser för fort och konsumerar mer än vad vi behöver tillåter Elisabeth sina kunder att fortsätta shoppa med gott samvete. Här är produkterna klimatsmarta och genomtänkta i alla led.
– Jag tycker om att man kan köpa snygga, moderna kläder till ett pris som är helt okej eftersom någon annan har köpt och burit dem vid ett fåtal tillfällen. Vi har en galen konfektionsindustri där det produceras stora mängder kläder som i många fall innebär att det blir billiga ”slit och släng”-kläder och man kan förstå att någon i ledet inte får betalt då det är så pass billiga kläder, förklarar Elisabeth.

Kommunens miljöpris

Utöver kläder finns ett stort utbud av produkter både till hud- och hårvård men även rengöringsprodukter för hemmet.
– För tre år sedan fick jag Ängelholms kommuns miljöpris och det är jag oerhört stolt över, säger hon.

Ställer man frågor får man svar av Elisabeth, hon är påläst och genuint intresserad av det hon arbetar med. Kunskaperna delar hon gärna med sig till sina kunder och tar sig tid att småprata.
– Jag undervisar gärna mina kunder, jag vet ju många som lämnar in kläder kommer till insikt att de förmodligen konsumerar för mycket, självklart utesluter inte det ena det andra. Det som ögat kanske tror är plast i butiken kan vara bambu eller naturlatex. Maria Åkerbergs produkter som jag säljer är helt igenom organiska och dessutom är förpackningen, som ser ut att vara plast, helt miljövänlig, förklarar Elisabeth.