Nyinflyttat i Torekov

Vi blir fler och fler på Bjärehalvön och Bjäreliv har träffat Lotta och Jan Breikss som första veckan i juli, tillsammans med sitt flyttlass, lämnar Göteborg för ett nytt boende i Torekov. Efter att ha förälskat sig i trakten, och återvänt fler gånger per år, har de nu tagit steget och köpt ett av de nybyggda husen som Sol & Hav just nu bygger vid Torekovs Hotell.

– Vi bodde en helg på hotellet här nere, inleder Lotta, och då tog vi en promenad i området och fick syn på det här projektet. I september köpte vi tomten och i oktober påbörjades arbetet med huset, allt har verkligen gått så smidigt det bara är möjligt.

Det har gått snabbt sedan kontrakten skrevs under och när Bjäreliv träffar paret på plats i huset känns det som att det mesta är på plats. Hantverkarna bär in köksinredning och monterar fönster. Mitt i allt står Lotta och Jan och bara njuter.
– För mig som inbiten seglare känns det fantastiskt att kunna se både Kullahalvön och Hallands Väderö från takterrassen, skrattar Jan. Sol & Hav är ett flexibelt koncept med stora valmöjligheter för köparen. Du kan bygga efter egna ritningar eller välja från de basalternativ som finns och sedan gör de ändringar man vill. Paret Breikss valde här bland annat att bygga en bastu och byta ut kökets bänkskivor mot granit.
– Vi gillade designen på huset med en gång, berättar Jan, och sedan kunde vi enkelt välja de förändringar vi ville göra. Samarbetet med Kjell Jonsson på Sol & Hav har varit helt fantastiskt måste jag säga, vilken lyhördhet och service!

Slutbesiktningen är den 1 juli och därefter går flyttlasset, det märks att paret ser fram emot flytten. Även om den kommer att innebära en del pendling för Jan.
– Jag har skaffat ett kontor här i byn, på Fabriken, men kommer att pendla en hel del till Kungsbacka och Göteborg också. Där har faktiskt de två nya stationerna spelat in mycket för oss när vi valde att flytta ner, pendlingen ser jag inte alls som ett problem idag.