Molly Sanden kommer till Båstad i sommar

Molly Sandén, Bjäreliv

Första helgen i juli är det återigen dags för Båstad att välkomna delar av artisteliten när Summer On är tillbaka. Fredrik Strebel, Fegge Olofson och Måns Zelmerlöw gör det igen och under vintern och våren har artisterna presenterats löpande. Alltid lika aktuella Molly Sandén är en av de som kommer att förgylla sommarbåstads största musikevenemang.

Förra året var Molly Sandén överallt. Albumet ”Större” sålde platina och blev ett av landets mest älskade svenska album och singeln ”Sand” har nått nästan 18 miljoner streams i skrivande stund. Hennes hyllade sommarturné gick under hösten över till en helt egen klubbturné och 2018 toppades med nomineringar till både Grammis och P3 Guld.

Vi går mot ett ideal där alla ska se likadana ut. Det som är ens lite avvikande ska fort korrigeras. Jag tycker det är coolt att vi är olika!

I mars återvände Molly med ny musik och gav oss singeln ”Den som e den”. Livepremiären gick av stapeln på By:Larm i Oslo samma kväll som låten släpptes. Några dagar senare släppte Spotify en lista över de kvinnor som streamats flest gånger mellan januari till mars. Där befann sig Molly i toppen som den mest streamade svenska artist.

Vid sidan av musiken har Sandén också gjort sig känd som en inspirerande förebild för unga som har svårt att förhålla sig till de ouppnåeliga skönhetsidealen som härskar på sociala medier. Sandén både hyllades och väckte diskussion när hon för några år sedan på Instagram lade ut en bild där hon var naken och hennes mage veckade sig en aning. Bilden togs i sambandmedmusikvideonförlåtenFreak,som handlar just om kroppskomplex. Att en välmående och sund ung kvinnas mage inte är platt när hon sitter ner borde väl inte kunna uppröra någon, men uppståndelsen kring Sandéns bild visade hur skeva attityder som frodas på nätet.
-Allt det du ser på sociala medier är fixat, ändrat, indraget, tillslätat. Tro inte på någonting du ser, till och med en bild av en vattenflaska är sannolikt arrangerad, sa Molly Sanden i en intervju i finska YLE i samband med diskussionerna.

Molly Sanden, Bjäreliv

Molly Sandén har tidigare under sin karriär fått stå ut med en hel del taskiga kommentarer för sitt utseende. Sådana erfarenheter kunde ju lätt ta knäcken på en ung artist, men Sandén har stått på sig och vägrat ta åt sig av osakligheterna.
-Vi går mot ett ideal där alla ska se likadana ut. Det som är ens lite avvikande ska fort korrigeras. Jag tycker det är coolt att vi är olika! Den där bubblan där vi alla ska se ut som Kim Kardashian, den måste spricka snart, säger Molly.

Molly Sandén drar gärna till med några bestämda men peppande ord till den som ändå känner sig pressad av den filtrerade verkligheten på sociala medier och tappar självförtroendet.
-Äg att du ser ut som du gör! Äg din kropp! Och även om du inte känner dig supersjälvsäker, låtsas! Sträck på dig och slappna av, för jag lovar att duärfinsomduär!

Namn: Molly Sandén

Ålder: 27 år

Bor: Stockholm

Gör: popsångare/artist, programledare och röstskådespelare.

Aktuell: Med singeln ”Den som e den” och sommarturné med stopp bland annat i Båstad 8 juli.

Kuriosa: I början på sin karriär övade Sandén sång och skrev musik på Helges Sångstudio i Gävle där hon också blev en av medlemmarna i bandet Helges All Stars med Amy Diamond, Alice Svensson, Zara Larsson och sina två systrar Frida och Mimmi Sandén.

Störst av allt, Netflix första svenska originalserie, har fått stor uppmärksamhet. För någon vecka sedan släpptes ledmotivet i form av Molly Sandéns version av Jonathan Johanssons Rosa himmel. Dramaserien bygger på den uppmärksammade boken med samma titel av Malin Persson Giolito, den mest sålda boken i Sverige 2017. Rosa Himmel släpptes i original av Johan Johansson på ett album från 2016, Love & Devotion, och är ett verk av Johansson och David Lindvall. Precis som den gången är det Sony Music som släpper även Molly Sandéns tolkning. -Jag har alltid älskat den här låten och att få sjunga den live på en stor Netflix-inspelning i en kyrka där alla började gråta på beställning var en sjukt mäktig upplevelse. Jag själv började böla direkt, säger Molly.

I slutet av maj gör Molly det första stoppet på sin sommarturné som sträcker sig över hela Sverige. Lördagen den 8 juli landar hon på Summer On i Båstad.