Carina Lovén är tillbaka på hemmaplan

Det har hunnit gå några dagar sedan premiären, när vi träffar Carina Lovén för att hör lite hur resan från Skottorps slott till Norrviken har gått och såklart hur de första dagarna har känts. Med en kopp kaffe och några praliner från den egna tillverkningen slår vi oss ner i den nybyggda restaurangen.

Tre år har gått sedan Carina öppnade upp Chocolaterian på Skottorps Slott och utvecklingen har gått både snabbt och bra. Så när beskedet en dag kom att slottet var till salu kom hon till ett vägskäl där det antingen handlade om att avveckla eller utveckla och satsa allt på en större satsning. Hon berättar att det egentligen aldrig fanns några alternativ.
– Det är klart att jag blev orolig när slottet skulle säljas men samtidigt hade jag fått en så bra start på mitt företag och jag bestämde mig direkt för att bara gå all-in och när sedan möjligheten kom upp att öppna här på Norrviken var det faktiskt som att komma hem igen, jag är från Båstad och att öppna upp här känns bara rätt.

Jag är från Båstad och att öppna upp här känns bara rätt.

Redan under åren i Skottorp har en bra kundkrets från Bjärehalvön kommit att hitta till Carina och hennes praliner. Gamla kunder kommer att känna igen sig i mycket, både chokladtillverkningen och de chokladbaserade bakverken finns kvar men desto mer har tillkommit, inte minst ett komplett bageri.
– De två stora nyheterna är egentligen att jag idag har ett stenugsbageri där vi dagligen bakar surdegsbröd av olika slag samt att vi numera är en restaurang med servering både inomhus och utomhus. Chokladen är fortfarande basen skulle jag vilja säga men vi är idag så mycket mer.

Stenugnen kommer att få arbeta hårt, det är i alla fall tanken. Förutom det bröd som går åt till serveringens mackor kommer det att finnas möjlighet att köpa med sig bröd hem och sedan lär det bli en hel del pizzor också, Carina utlovar en riktigt bra pizzasås och bra råvaror.
– Menyn är något av en bistromeny med pizzorna, sallads bowl, pajer, pulled pork burger och en hel del annat. Sedan finns det såklart mackor av olika slag, varför inte en räkmacka och ett glas vin? Vi väljer lokala råvaror så mycket vi bara kan, till alla våra maträtter och bakverk. Sedan ska vi inte glömma vår italienska gelato!

Redan i Skottorp har den italienska gelaton, som tillverkas enligt traditionell metod baserad på mjölk och färska råvaror och inte som den traditionella gräddglassen med grädde och äggula, blivit en stor favorit för många och det märks inte minst när vi sitter och gör intervjun. Flera gäster passerar oss med bägare fyllda med smaker som Pina Colada, Brynt Smör och choklad, såklart.

Namn: Carina Lovén

Ålder: 34 år

Familj: Två barn

Bor: Skottorp

Aktuell: Öppnade nyligen Chocolaterian på Norrviken.

En av alla de styrkor och fördelar Carina ser med sitt nya läge är tillgången till allt det som såväl naturen som den stora köksträdgården har att erbjuda. Här finns ett aldrig sinande förråd av smaker och inspiration för såväl praliner som gelato och mer matiga alternativ.
– Det har varit en resa det här men nu känns det verkligen helt fantastiskt och de första dagarna vi hunnit ha öppet har verkligen gett oss massor av energi. Det har varit så mycket gäster hela dagarna och responsen har verkligen varit så positiv. Nu är vi igång och vårt mål är att komplettera det redan så fantastiska Norrviken och hela Båstad som besöksmål.