Laila tar sommaren med soul

Att Laila Adèle från Bromma skulle hamna 56 mil söder om huvudstaden,  mellan Laholm och Båstad, var inte helt givet. En lägenhet mitt i Stockholmssmeten var ju det som gällde. Trodde hon ända fram till besöket på numera före detta makens släktgård för snart två decennier sedan. Sveriges Aretha Franklin föll pladask för den skånsk-halländska vischan och nu har hon bott här i arton år.

– Huset vi köpte var ett kraftigt renoveringsobjekt, men det passade oss ypperligt. Vi visste båda att detta skulle bli ett bra ställe att bilda familj och jag är väldigt glad att vi bestämde oss för att ta det steget. Här råder livskvalitet av rang. När man jobbar i en stundtals väldigt stressande bransch där det hela tiden ska presteras på högsta möjliga nivå är det en ynnest att få bo där man kan ladda om och mäkta med i samma intensiva tempo.

Skönsjungande soulsystern Laila befinner sig just nu i en lite lugnare period. Under förra hösten – på Cirkus i Stockholm – och våren – på Rondo i Göteborg – har hon varit sidekick åt Tomas Ledin i showen Skarpt Läge. Därutöver har hon hunnit med en hel del roliga egna spelningar både utomlands och på hemmaplan. Efter sommaren gör hon comeback i konsertturnén Från Broadway Till Duvemåla, som går in på sin sjätte säsong, och där Laila är en av originalsolisterna.

– Det finns att göra, som jag brukar säga, skrattar hon. Jag är oerhört tacksam över att få syssla med det jag älskar.

Närmaste tiden arbetar Laila Adèle delvis hemifrån. Hon skriver på eget material som ska släppas till hösten avslöjar hon.

– Ihop med de två fantastiska killarna Jens Classon och Benjamin Önnhed, som driver inspelningsstudion Stäpelston uppe i Falkenberg. Det är enormt kul att jobba ihop med dessa två drivna grabbar.

För oss som hänger på Bjäre har Laila Adèle blivit något av en husgudinna. Hon har sjungit i allt från halvöns kyrkor till nöjespalats som restaurang Papas och nattklubben Pepe´s Bodega. För att inte tala om alla bröllop och middagar. Särskilt ute på magiska Norrvikens Trädgårdar. Dit kommer hon igen den 29 juni.

–  Summer Soul! Konserten vi kör i sommar  blir tillsammans med Boris René som gästartist och Carina E Nilsson som pianist. Jag tycker mycket om att uppträda i Båstad. Med Ulrika och gänget på Norrviken har jag haft ett otroligt fint samarbete genom åren. De är fantastiska och alltid så omhändertagande när man kommer dit.

– Det blir en blandning av eget och andras material, både nytt och gammalt. Äkta klassiker och härliga duetter med Boris i säkert ackompanjemang av Carina. Det ska bli oerhört roligt.

Konserten börjar 19.30 i Orangeriet. Det finns möjlighet att kombinera med middag, i så fall är starttid från klockan 18.00.

Allt för endast 395 kronor. Man kan självklart komma dit och bara sitta och lyssna.

Bjäreliv är stora fans både till Laila Adèle och Norrvikens Trädgårdar. Så vi är helt hundra procent övertygade om att det vankas både underhållning och mat av bästa kvalitet. Missa inte!

 

Sex spontana frågor

Musikaliska förebilder som artist:  Aretha Franklin och Whitney Houston
Drömroll: Effie White i musikalen Dreamgirls.
Tidernas bästa musikal: Dreamgirls.
Låt jag aldrig tröttnar på: Baby love med Mother´s Finest.
Bästa minnen i karriären så här långt: Det börjar bli trångt mellan dem! Melodifestivalen var magisk. Nomineringen 2016 i Hollywood Music in Media Awards, då jag åkte dit och fick gå på röda mattan. Måste också nämna Svensktoppen Nästa Halland, det var mitt första musikpris!
Ser jag fram emot mest just nu: Summer Soul på Norrviken, såklart!

 

Laila Adèle Biografi

• Hon blev upptäckt av Peter Swartling som  kallade henne för ”Sveriges Souldrottnig”.
• Debutalbumet ”Laila Adèle” släpptes 2001 och andra albumet ”Gratitude” släpptes 2006.
• Tävlade i melodifestivalen 2006 med låten  ”Don´t try to stop me”
• 2007 Debuterade hon som musikalartist i Little Shop of Horrors. Därefter fortsatte det på musikalscenen med åtta musikaler på nio år.
• Fick sin första huvudroll som ”Lucy” i Jekyll & Hyde på Malmö Operans stora scen 2010/2011 och på turné.
• Turnéstart med musikalkonserten Från Broadway till Duvemåla 2016.
• Får sin första nominering i Hollywood Music in Media Awards med låten ”Blame it all on You” 2016.
• Nya singeln Drop Dead Beautiful släpptes maj 2017 och är en hyllning till alla underbara kvinnor.
• Är sidekick i Tomas Ledins show Skarpt Läge på Cirkus i Stockholm 2017 och på Rondo i Göteborg 2018.
• Från Broadway till Duvemåla hösten 2018.