Vilken fantastisk miljö

Joakim Ormsmarck, Bjäreliv

När dessa rader skrivs befinner jag mig en bra bit från redaktionens något stressfulla miljö. Med utsikt över Laholmsbukten har jag slagit mig ner på en av utsiktsplatserna i Osbecks skogar med en kopp kaffe från den medhavda termosen och min laptop. 

Vilken fantastisk arbetsmiljö, mitt i naturen men likväl med hela världen samlad framför mig via den uppslagna datorn.

Just detta med miljön tror jag är en av de anledningarna till att jag verkligen älskar mitt arbete. Såväl den rent fysiska miljön med hav, slätt, ås och skog men även alla de människor som jag dagligen träffar i form av läsare, kunder och personer som på olika sätt är en del av våra tidningar. Att ha förmånen att få arbeta i tre kommuner, Laholm, Båstad och Ängelholm är även det en ynnest, trots de små avstånden rent geografiskt är det tre kommuner som var och en har sitt eget DNA och sin unika identitet.

Som laholmare är det såklart något speciellt att passera länsgränsen på väg hem efter en lång dag på redaktionen. När jag passerar Vallberga sjunker axlarna en aning och väl hemma fylls lungorna av ny energi och lugnet infinner sig. Är det inte så att luften i Halland är lite klarare trots allt?

I det här numret har min kollega Claes Kanold träffat fantastiska Laila Adèle och pratat hembygd, musik och såklart sommaren som vi är mitt inne i. Själv var jag för några dagar sedan på ICA Torghallen och träffade de nya handlarna Henrik och Linda Andersson som med massor av energi nu tagit sig an att förädla och utveckla Laholms anrikaste matbutik.

Att få träffa entreprenörer som förverkligar sina drömmar här i vår bygd är nog en av de saker jag tycker allra mest om med mitt arbete, att få ta del av idéer och tankar är så givande. Vad skulle en liten stad som Laholm egentligen vara utan dessa människor, företagarna, som lägger ner sin själ i att varje dag arbeta för att förverkliga sina egna visioner och genom dessa göra staden ännu ett snäpp bättre att leva i?

Med dessa rader önskar jag dig som läsare en riktigt skön högsommar med lagom mycket av det mesta, lite glass, lite god mat, lagom mycket sol och såklart en rejäl dos avkoppling. Varför inte en tur hit där jag själv just nu slagit mig ner, jag lovar att det är värt promenaden!