Ina vill förenkla livspusslet

Har du ett fritidshus på Bjäre men känner att det är svårt att hinna med skötseln? Kanske känner du en osäkerhet i att det står utan tillsyn eller så vill du bara ha hjälp att fylla kylskåpet innan du anländer inför helgen. Oavsett vilket finns det nu ett företag som har just detta som affärsidé. Bjäreliv har träffat Ina Ramén som driver Inas Concierge.

Efter att ha växt upp och levt hela livet i Stockholm och där arbetat inom hotell och restaurang samt olika former av administrativa tjänster insåg Ina Ramén en dag att hon inte ville sitta på ett kontor hela livet och beslutet blev att börja plugga och på den vägen är det.
– Jag hamnade här på Akademi Båstad och Turism & Service, inleder Ina. Jag visste att jag ville arbeta inom service och eftersom det passade bra just då i livet att flytta så blev det Båstad och jag blev kvar efter studierna, även om jag idag pendlar från Helsingborg.

Idéen till företaget kom under en praktik där hon kom att hamna i ett samtal kring det här med att hämta och lämna nycklar i samband med uthyrningar av sitt fritidshus. En tanke på att här kunde finnas en affärsidé kom smygande och från detta har det sedan utvecklats till det som idag är Inas Concierge.
– Min ambition är att ge våra kunde en enkel och trygg tillvaro helt enkelt, en liten guldkant som förenklar livspusslet kring fritidsboendet. Jag har tagit fram en smidig abonnemangstjänst för tillsyn och sedan finns det olika tjänster att köpa till som ytterligare kan skapa mervärden. Det kan handla om att hyra ut huset eller helt enkelt två extra händer under semestern, berättar Ina.

Ina menar att det finns en paradox i det faktum att så många längtar efter semestern och ledigheten och samtidigt är den så stressande, det vill hon ändra på. Målet är att kunderna ska få spendera sin tid med det som är värt mest för dem, resten hjälper hon till med.
– Mitt fokus är att utvecklas tillsammans med mina kunder och visionen är att växa till en heltäckande conciergeservice och kunna erbjuda alla typer av tjänster som du kan tänkas behöva i ditt semesterhus, avslutar Ina.