Gränslösa Möten – ett nytt sätt att skapa utveckling och tillväxt

moten1
Bosse Nilsson (till vänster) arrangerar Gränslösa Möten, med bland annat finansanalytikern och skribenten Henrik Mitelman (till höger).

Bosse Nilsson en sann entreprenör och nätverkare, kanske mest känd i bygden för att vara arkitekten och personen bakom ett av de större evenemangen på halvön under föregående år, VM94 jubileumsmatchen som gav stort eko i hela Sverige.

Nu lanseras ett spännande koncept i Gränslösa Möten som skall bidra till att skapa tillväxt och utveckling först och främst i regionen södra Sverige sedan med Sverigeperspektivet. Konceptet har utvecklats under några år med ett hundratal intervjuer och knutit de bästa i landet inom olika kompetensområden till sig för att arbeta fram en fungerande modell. Ett fullskaletest gjordes ifjol med positivt resultat som gav mersmak och Bosse berättar att många personer har tagit kontakt vilket har tagit konceptet i några nya spår.
– Jag är en idrottskille från landsorten, jag fick tidigt lära mig att tala med alla sorters människor, respektera olikheter samt att man måste samarbeta för att lyckas. Som entreprenör drivs man av att skapa resultat och bidra med något som gör skillnad. Jag har rest mycket och ser att världen roterar och går framåt i en takt som kräver mer och mer av alla. Står vi still kommer utveckling övergå i avveckling. Alla samhällen, företag eller dynastier som har försvunnit har fallit på eget grepp de har blivit självgoda och sysslat med avveckling övertygade om att det var utveckling. De har bara träffat likasinnade, vilket alltid är trevligt och självbekräftande men lite utvecklande.

Konceptet handlar i korthet om att vilja skapa en bättre framtid genom tillväxt och utveckling, skapa förändring och för att få de kreativa nya idéerna måste man träffa människor med samma grundvärderingar men med helt andra referensramar, kulturella bakgrunder, från andra verksamheter, geografiska platser, erfarenheter och synsätt. Vi lever allt för segregerat idag, upplever att vi har tidsbrist och kör därför i samma hjulspår, den kortsiktigheten kommer att straffa sig förr eller senare.
– Den dynamik som uppstår när en 80-åring, en 40-åring och en 20-åring med just olika erfarenheter, referensramar och bakgrund vågar förstå varandra, vill lyssna och samverka på riktigt är oslagbar. Detta synsätt kan sedan appliceras gränslöst, våga möta nya människor som utvecklar dig och ditt företag, organisation, skola men först måste du vara klar för att ge och vara öppen i sinnet, menar Bosse.

Bosse berättar att de har utvecklat en egen modell tillsammans med människor som levt sina liv på detta sätt under en guldmeriterad förbundskaptens ledning. Målet är att ge resurser för beteendeförändringar, kunskap, coaching och mycket inspiration.
– Vi tänker gränslöst hela tiden så alla som vill utvecklas på riktigt i det man sysslar med i sin profession med är välkomna. Vi kommer att ha ett öppet hus-upplägg den 22 maj för att ge många möjlighet att träffa likasinnade, berättar Bosse. Businessbussen är en av många intressanta idéer, där vi gör resan som en viktig del i hela upplägget, inget sätt är väl bättre att lära känna en ny person än en bussresa.

Personer från Ystad i söder till Kungsbacka i norr till Oskarshamn i öster kommer att vara en del av konceptet med olika bakgrunder, en skatt av kompetenser för vidare utveckling av relationer, affärer och kunskaper.
– Det som överraskat mig mest i detta arbete är att så många organisationer, företag, evenemang och aktörer vill ha detta tankesätt omgående i sina verksamheter. Desto fler som våga tänka gränslöst i sin vardag desto större möjlighet till utveckling och tillväxt vilket ger oss alla en bättre framtid. Vi har alltid två val i livet avveckling eller utveckling, jag tror på det sista avslutar Bosse Nilsson.