Det händer vid torget

De senaste veckorna har frågorna surrat i Båstad. Vad är det som händer vid Mariatorget? Restaurang säger vissa, ett nytt café säger andra. Lugn, Bjäreliv bestämde sig för att räta ut alla frågetecken och gjorde ett besök i lokalen som fram till för bara några veckor sedan var klädbutik.

Victoria

Det är en byggarbetsplats som möter oss när vi kliver in från torget. John Nilsson och Niklas Folkesson är i full färd med att bygga allt från kök och toaletter till bar och en komplett restaurang, för visst är det som just nu håller på att byggas?
– Vi kommer att öppna ett ställe som är både café, bar och restaurang i ett, berättar Niklas, vi vill kunna erbjuda ett bra ställe från elvatiden på förmiddagen fram till sen kväll. Vi känner att det saknas i Båstad idag!

Båda ägarna är uppväxta på Bjärehalvön så de kan sin publik och nu bygger de med andra ord en restaurang som de själva skulle vilja besöka.
– Tanken med Victoria, som restaurangen kommer att heta, är att erbjuda bra mat till priser som ligger på en mellannivå. Vi erbjuder inte fine dining men mycket bättre mat än de klassiska sportbarerna, säger John.

Den första mars är öppningen och sedan är tanken att ha öppet året om. Killarna menar att det saknas ett alternativ för de som bara vill smita in efter jobbet en fredag och ta en öl och en matbit, på samma sätt som det ska vara enkelt att bara ta en kopp kaffe på eftermiddagen.
– Det ska aldrig vara ett långt steg från torget in till oss, skrattar Niklas. Oavsett tid på dygnet ska vi ha något att erbjuda och vi kommer att vara konsekventa med våra öppettider, man ska veta när vi har öppet.

Hur menyn kommer att se ut vill de båda ägarna än så länge hålla för sig själva men de lovar att det ska finnas något för alla smaker, och till rimliga priser. Bjäreliv lovar att återkomma under vintern med en uppdatering hur byggandet går!