Mästarnas mästare besöker Båstad

Att Båstad bestämt sig för att på allvar ta upp kampen om seglarna och utmana de etablerade hamnarna märktes redan under årets Segelvecka. Sailing Båstad har bestämt sig för att sätta Båstad på seglarkartan på allvar och det faktum att de och byn står som värd för Mästarnas Mästare för andra året i rad är ett gott betyg.

Mästarnas mästare
I slutet av oktober är seglingen tillbaka i Båstad. Här är en bild från Seglarveckan i somras.

Foto: Sailing Båstad

Tävlingen seglas i Båstad den 20 – 21 oktober och närmare 40 lag kan komma att delta totalt. Samtliga svenska mästare (bästa svenska båt) från året är kvalifi cerade att delta i kampen om den prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare. Spännvidden av seglare är stor, allt från olika jolleseglare till seglare från mer traditionella klasser som IF och H-båt. Ett antal wildcard är också inbjudna till tävlongen.

Tävlingen går på korta banor nära land. Inbjudna rorsmän väljer sin besättning men ska i mesta möjliga mån använda den besättning som han eller hon vann mästerskapet med. Tävlingen seglas med grundomgång, semifinal och final.

Båten som kommer användas är en CB66 med spinnaker. Banan är belägen precis utanför piren i hamnen i Båstad. Eft er lördagens seglingar arrangeras en regattamiddag på Hotel Skansen. Nyheter i år är att middagen är öppen för alla. Du får då möjlighet att träffa OS-seglare och andra stora namn inom seglingen, prata segling med entusiastiska deltagare och fira den nya utnämningen till Hall of Fame. Anmälan görs via www.svensksegling.se