Det där med service

Jag hade tänkt skriva en text om att kunden alltid har rätt. En text om att vissa nog borde fundera en extra gång ibland, om hur ödmjukhet och tacksamhet oftast är det som räcker längst i livet. Allra helst hade jag velat skriva några svavelosande rader som hur viktigt ordet service är i begreppet serviceyrke och att det helt klart finns människor som kanske passar bättre i situationer där de undviker kundkontakt. Men en sådan text skulle bara vara negativ och tråkig och varför skulle jag vilja inleda ett vårdoftande nummer av Bjäreliv med så dystra funderingar?

Då är det mycket roligare att hälsa Er alla välkomna till ett nytt nummer av Bjärehalvöns månadstidning. För oss är inget viktigare än våra kunder och våra läsare, vi är helt beroende av er båda. Att göra en tidning utan annonsörer fungerar inte, inte heller att göra en tidning utan läsare. Vem skulle vilja annonsera i den?

I det här numret bjuder vi på en härlig blandning. Träffa Tobias som nyligen tagit över Salomon Krog, Mikael och Madeleine som numera driver ICA Gamlegården och Agnes som kommer till Båstad i sommar. Ante och Elizabeth har testat champagner och Bjäre Retro har träffat en riktig kämpe.

Panelen tog en paus i det här numret men är tillbaka igen i slutet av maj. Kanske vill du svara på några av våra frågor och vara en del av panelen? Maila oss i så fall så kanske det är du som är en del av panelen i nästa nummer, eller något av de nummer som följer därpå.

I tidningsfabriken pågår just nu förberedelserna för fullt inför sommaren. Förutom Bjäreliv och Båstad Magazine lanserar vi under våren och sommaren två nya produkter. En i samarbete med handlarna i byn och en helt tillägnad hamnen i Båstad och livet där under sommaren. Tanken på ett renodlat magasin för Båstad hamn har funnits i några år men i år kände vi att det var rätt tillfälle att lansera den nya produkten, tillsammans med sina två systertidningar är vi övertygade om att det kommer att bli en riktigt trevlig produkt och ett bra komplement till våra övriga tidningar och magasin.

Vad det gäller Båstad Magazine så blir det i år fjärde sommaren med halvöns riktiga livsstilsmagasin. Inför årets edition har vi finputsat konceptet ytterligare en del och det känns som att årets nummer kommer att bli något alldeles extra. Vår målsättning är att detta ska vara en av landets tre ledande gratismagasin, om vi lyckats får du själv avgöra den andra juli när årets magasin släpps.

joakim-ny-150x150Nu har vi tre sommarnummer av Bjäreliv framför oss och dessa kommer att fyllas av allt det som gör Bjäre till en fantastisk plats att befinna sig på. Har du tankar och idéer kring vad du vill läsa om i sommarens nummer? Tveka i så fall inte att höra av dig till oss, som jag tjatat om tidigare så gör vi inte tidningen för vår egen skull utan för din.

Joakim Ormsmarck