Båstads nya trygghetsboende

Nyligen kunde Båstadhem ta det första spadtaget för det nya trygghetsboende som nu börjat uppföras mitt i Båstad. Totalt blir det 45 nybyggda hyreslägenheter i de tre byggnaderna som kommer att växa fram vid Vångavägen och Vårliden. Båstadhem kan nu erbjuda dessa lägenheter för dig som är 70+ och söker ett nytt boende.

Vårlidens Äppelodling har en lång historia som började 1921 när Bernhard Bengtsson kom till Båstad från Hasslöv och startade sin fruktodling. När utemiljön nu planeras för Malens Trygghetsboende är det med avstamp från historien med fruktträd och härliga miljöer för umgänge eller bara för en liten stunds avkoppling. Husen byggs i ljusgult tegel som anpassats för att smälta in i den befintliga byggnationen i området. Alla lägenheter har antingen uteplats eller balkong och finns som 2 rum och kök alternativt 3 rum och kök. Det finns även en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som står till hyresgästernas förfogande. Varje lägenhet har även egen parkeringsplats.

trygghetsboende2

Inflyttning i de första lägenheterna kommer att kunna ske första kvartalet 2017 och redan nu går det bra att lämna intresseanmälan till Båstadhem.

Efter årsskiftet räknar man med att kunna börja skriva de första kontrakten.

trygghetsboende3