Året om i Torekov

Klockan är strax efter elva på lördagsförmiddagen på ICA Nära i Torekov. Vi hittar handlaren Magnus Eriksson i en av gångarna där han håller på att fylla på sirap och socker i hyllan. Till våren är det tre år sedan Magnus tog över butiken så vi var helt enkelt lite nyfikna på hur åren har varit och
hur framtiden ser ut.

MagnusIcaTorekov– Jag kom hit i februari 2010 och vid påsk var renovering och ombyggnation klar, inleder Magnus. Det har varit tre intensiva år men nu känns det som att vi är där vi vill vara.

Det som Magnus framförallt har arbetat med är att skapa en butik som lever året om. Han betonar att han tycker att det är fel att tänka på vinterhalvåret som lågsäsong, det är egentligen detta som är normalsäsong. Att sedan butiken ligger gynnsamt till för sommaren ser han mer som en mycket positiv bonus.
– Vi har öppet 9.00 till 20.00 alla dagar i veckan, sommartid öppnar vi en timme tidigare och stänger en timme senare. Vi har öppet året om och vi ska vara lika bra oavsett om det är juli eller januari, menar Magnus.

Under de tre år som gått sedan han övertog rodret har mycket tid lagts ner på att hitta ett sortiment som uppskattas av kunderna. Butiken ska vara en fullsortimentsbutik och försöker i möjligaste mån anpassa sortimentet efter kundernas önskemål.
– För oss är responsen från kunderna jätteviktig. Vi välkomnar alltid tankar och idéer kring hur vi kan utveckla butiken ytterligare. För oss är det viktigt att Torekovsborna känner att detta är deras butik.

Efter en rundtur i butiken är det lätt att konstatera att det är en butik som har det mesta som du kan tänkas behöva. De viktiga delarna med frukt och grönt, bröd och kött och chark är fräscha och tilltalande och butiken känns helt ärligt större än vad den är. För en inbiten tidningsmänniska noteras dessutom att sortimentet med magasin och tidningar förmodligen är ett av de större på Bjärehalvön. Till detta kommer service med Svenska Spel och Apoteket.

Tre år är inte lång tid egentligen men tillräckligt länge för att det ska märkas att Magnus trivs i Torekov. Vi ser fram emot hur butiken kommer att utvecklas framöver, för idéer det verkar det inte saknas.