Anrika Sjöholms har kommit till byn

Sjöholms bageri

Sjöholms anrika bageri har funnits i Ängelholm sedan 1876 och har numera en filial i Förslöv och en i Valhall Park. Ägaren och den hängivne bagaren Anton Åkesson har fått sin bror Johan Åkesson att hoppa på tåget och tillsammans storsatsar de i bageribranschen.

Anton är bagaren som tidigt i livet hade en passion att baka. Han har skaffat sig kunskap och erfarenhet genom speciella arbetsplatser från Jukkasjärvi i norr till Österlen i söder. Sjöholms bageri tog han över 2014 som den sjunde ägaren i bageriets 130 åriga historia.
När Anton nyligen fick möjligheten att expandera med filialer i Förslöv och Valhall Park behövdes extra styrka in i företaget. Storebror Johan ville gärna vara med och bygga upp filialerna tillsammans med sin bror.
Att utöka verksamheten på detta vis innebär en hel del arbete.
– Med Anton i spetsen med sitt entreprenörskap satsade vi plötsligt fullt ut på det vi verkligen tror på, säger Johan.

Företagets grundtanke är kvalitet från grunden i familjär miljö och har med detta arbetsmotto fått filialerna att andas samma känsla som själva bageriet på Storgatan i Ängelholm.

På Sjöholms i Förslöv står idag Carina Söderman och möter med ett glatt leende.
– Det är så roligt med tillströmningen av kunder här i byn, säger hon samtidigt som hon plockar ner vaniljsnurrorna i påsen.
Här strömmar kunderna verkligen in genom dörren. Det kan bero på att klockan är 14 och många passerar efter att de hämtat barnen på skolan eller bara känner för en eftermiddagsfika. Sjöholms är både fik och butik, precis som på Valhall och stilen på inredningen följer Antons genomgående val för Sjöholms design. De gedigna ekborden, en mörkröd vägg och lampor som ser ut att vara svävande ballongvispar.

Bredvid Heberleins är läget för Sjöholms filial både trevligt och lättillgängligt för alla som vill njuta Antons bakhantverk. Brödet han bakar är klassiskt, rustikt och äkta från grunden.
– Att förslövsborna längtat efter ett nytt bageri märks då kunderna verkligen visat sin uppskattning, berättar Carina.
Detta är något även Johan beskriver, att förslövsborna väntat på att åter få ha ett litet bageri och fik.
– Man är van vid att ha ett bageri i Förslöv, glädjen människor delar med sig av är härlig. Det var nästan som ett vacuum som fylldes när vi slog upp dörrarna, säger Johan.
Även om lokalen är liten har nu förslövsborna äntligen ett café där det går att sitta och njuta en stund.
– Alla ska känna att det är som ett gemensamt vardagsrum när man kommer hit för en fika, berättar Johan som ser förväntansfullt på framtiden med Sjöholms Bageri.