Halloumipanerade kycklingspett

Kycklingspett i smakfull panering av halloumi, sesamfrö och persilja.

Ingredienser
8-10 bufféportioner

1 kg kycklingfiléer
1 Zeta Halloumi (à 250 g)
2 msk sesamfrö
2 msk finhackad bladpersilja
½ tsk torkad timjan
2 ägg, uppvispade
Zeta Olivolja Extra Vergine
salt
svartpeppar

Till servering
Träspett

Tips
Spetten går bra att göra dagen innan festen och värma i ugnen innan servering.

Så här gör du
Sätt ugnen på 175°.
Skär kycklingen i bitar (ca 3x5x3 cm).
Salta och peppra kycklingen och trä upp på spetten.
Riv halloumin fint och blanda med sesamfrö, finhackad persilja och timjan på ett fat.
Vispa upp äggen på ett separat fat.

Panera spetten
Vänd först i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen.
Bryn spetten i olivolja.
Stek klart i mitten av ugnen ca 15 minuter (spetten ska få en innertemperatur på 70°).
Servera spetten varma eller kalla.

1 Trackback / Pingback

  1. Midsommarmeny | Bjäreliv

Kommentarerna är stängda.