Trygghet med Silwer Bemanning

Det har nu gått tre år sedan Kristina Silwer startade sitt bemanningsbolag, Silwer Bemanning, och idag sysselsätter hon hela 180 anställda. Bolaget arbetar idag huvudsakligen med tjänster inom RUT och ROT men sedan årsskiftet är man även ansvariga för trygghetstjänsten inom Båstads kommun. Bjäreliv har träffat Kristina och hennes kollegor Malin Sundberg och Lotta Nidhöög för att få veta lite mer.

– Trygghetstjänsten, som tidigare sköttes av räddningstjänsten, är en tjänst som de som fyllt åttio år kan anlita. Tanken är i första hand att förhindra fallolyckor när man ska byta glödlampor, hänga gardiner, tavlor och liknande, berättar Kristina.

Att kunna få hjälp med den här typen av arbeten betyder mycket för de äldre och är en trygghet som betyder mycket. Även om det finns en gräns vid åttio år är tjänsten dessutom även tillgänglig för personer med olika form av funktionshinder. Det handlar om enstaka insatser och fungerar så att man tar kontakt med kommunen som gör en bedömning om detta är något som innefattas i Trygghetstjänsten och då lämnas det vidare till Silwer Bemanning.
– Det kan handla om att bära fram trädgårdsmöblerna eller flytta en otymplig säng, berättar Lotta. Det finns många människor som helt enkelt inte har någon de kan be om hjälp och då är detta en fantastisk resurs. Att vi tre som arbetar med detta, jag, Malin och Bo Berglund är Bjärebor uppskattas också och skapar en trygghet.

Trots att Silwer Bemanning haft ansvar för verksamheten sedan första januari är det fortfarande många som ringer till Räddningstjänsten vilket innebär onödiga samtal. Det nummer som gäller är 770 00 och kan ringas helgfria vardagar.
– Vårt jobb är att hjälpa till med själva arbetet, glödlampor, lampkrokar, batterier till brandvarnarna eller vad som nu kan tänkas behövas måste finnas på plats när vi kommer dit. Om man inte har möjligheten att själv skaffa det måste man säga till redan när man ringer, avslutar Lotta.