Vem blir årets vinnare?

entreprenör1

Bjärehalvön har genom åren fostrat mängder av företagare. Halvön har med sina tre börsnoterade företag och alla mindre entreprenörer kommit att bli en företagsbygd av rang. En av alla dessa entreprenörer, förmodligen kanske den mest kända, är Erik Paulsson som tillsammans med brodern Mats byggt upp en företagsgrupp som idag spänner över hel Norden.

För ett antal år sedan bestämde sig Erik Paulsson för att instifta ett stipendium för att uppmuntra entreprenörskapet i sina två hemkommuner, Båstad och Bjärehalvön. Det har nu blivit dags att nominera kandidater till årets Erik Paulsson Stipendiet “Årets entreprenör på Bjäre”. Grundtanken med priset är att stimulera entreprenörer i en uppstartsfas och företaget bör vara ett till fem år gammalt och priset vänder sig till dem som realiserat sin dröm, tagit steget att bli egen företagare, startar upp verksamheten men inte fullt etablerat sig, fortfarande är i en kritisk fas i företagandet och där prissumman gör en skillnad i vardagen. Prissumman skall användas i verksamheten för att utveckla entreprenörskapet.

Nyckelord som skall styra juryns val skall spegla Erik Paulssons egna egenskaper och ledord: Älska människor, älska affärer, gör affärer enkla, alla skall vara vinnare i affärer, odla relationer, hjälp andra när de har problem, var sparsam, älska att arbeta, brinn för det du gör och ge tillbaka till din bygd. Förra året var det äppelodlaren Per Henrysson i Kattvik som fick motta stipendiet på en välbesökt vårföretagarfrukost på Hovs Hallar. Se bilder från det tillfället här.

Om du vill nominera en kandidat för Båstad har du fram till den 15 mars på dig och all information hittar du på bastadforetagsby.se.