Tredje året med Entreprenörsveckan

På bara två år har Entreprenörsveckan Båstad kommit att etablera sig som en av de största arenorna för entreprenörer och företagare att mötas och ta del av viktiga frågor kring utveckling och tillväxt. Bakom evenemanget står företaget Mentor Communication med Emma Toral som projektledare. Bjäreliv har träffat Emma inför årets upplaga för att se lite vad det är som är på gång i år.

Förra året besöktes evenemanget av fler än tusen unika företag så det har varit ett intressant arbete för Emma och hennes kollegor att utveckla och utvärdera konceptet, som kommit att växa snabbare än någon kunnat ana.
– Efter förra årets upplaga gjordes en enkät där vi fick in mycket idéer och tankar kring hur vi kan utveckla konceptet, berättar Emma. En av de förändringar som gjorts inför detta året är konferensbiljetten som du kan lösa för en, två eller tre dagar. I biljetten ingår tillgång till hela programmet, fika, lunch, after work och övriga kvällsaktiviteter.

Emma berättar att tanken med konferensbiljetten är att förstärka upplevelsen och främja nätverkandet mellan de olika branscherna. Eftersom allt ingår idag kan man fritt välja mellan de olika seminarierna, föredragen och spontana mingel som uppstår när så många människor samlas på samma plats.
– Programmet fylls på fortfarande men redan nu har vi väldigt spännande föreläsare som jag tror kommer att locka många åhörare. Bland annat kommer Magnus Helgesson, som startade Harrys, och Emy Bixt från Swedish Hasbeens!

Den grundläggande tanken med Entreprenörsveckan har från början varit att skapa en arena där företagare kan mötas inom sin bransch men även över gränserna. Som näringslivets Almedalsveckan där politiker och beslutsfattare kan möta entreprenörer för att tillsammans lyfta viktiga frågor som har stor betydelse för företagens utveckling och tillväxt.
– Även om vi arbetar mycket med branschspecifika program så är det många frågor som är gemensamma, oavsett bransch. Inför årets upplaga arbetar vi lite extra för att skapa branschöverskridande nätverk, berättar Emma Toral.

Bakom Entreprenörsveckan Båstad står Mentor Communication som sedan drygt trettio år tillbaka bevakat trender och händelser via sina arton rikstäckande branschtidningar.
– Evenemanget arrangeras i samarbete med bland annat Båstads kommun och Båstad Turism & Näringsliv och för oss har det hela tiden varit viktigt att knyta evenemanget till Båstad med det starka näringslivsklimat som finns här, avslutar Emma Toral.

Vill du veta mer rekommenderar vi att du läser mer på entreprenorsveckanbastad.se.