
En tiramisù med rabarber! Gott och fräscht!
Ingredienser
8-10 portioner
Rabarberkompott
1 kg rabarber , skivade
2½ dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
pressad juice av ½ citron
Tiramisù
4 äggulor
5 msk strösocker
2 burkar Zeta Mascarpone (à 250g)
2 äggvitor
12 st Vicenzi Vicenzovo Savoiardo kex (à 200 g)
Så här gör du
Koka ihop rabarber, socker, vin och pressad citron till en kompott. Låt svalna.
Vispa äggulor och 3 msk socker. Blanda med mascarponeost.
Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Tillsätt 2 msk socker och vispa till en slät marängsmet.
Vänd försiktigt ihop mascarponesmeten med marängsmeten med hjälp av en slickepott.
Fyll rabarberkompott i botten av glasen och toppa med en sked smet.
Dela kexen i bitar och lägg ovanpå smeten.
Toppa med ytterligare ett lager smet i varje glas.
Låt stå i kyl minst 1 timme.