Buffébröd med tapenade

Ett buffébröd med smaksatt med tapenade.
Perfekt brytbröd på buffébordet.

Ingredienser
ca 20 bitar

1 jäst (50 g)
5 dl vatten , ljummet
ca 5 dl dinkelmjöl
1 burk Zeta Tapenade (á 140 g) t.ex.
Zeta Tapenade av Svarta Oliver
ca 8 dl vetemjöl
1 tsk salt

Så här gör du
Rör ut jästen i vattnet. Blanda ned salt, tapenade, dinkel- och vetemjöl.
Arbeta in mjölet till en smidig deg.
Tillsätt ev. mer mjöl, degen ska vara smidig, men ganska kladdig och lös.
Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Värm ugnen till 225°.
Häll ut degen i en smord långpanna.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Stjälp upp brödet och låt svalna, gärna på ett galler.
Servera som ett stort brytbröd på buffébordet.

1 Trackback / Pingback

  1. Midsommarmeny | Bjäreliv

Kommentarerna är stängda.