Fem år med Butik N

Tiden går snabbt och när Lotta De Salvatore nu kan konstatera att det är fem år sedan hon tog över Butik N är det med blandade känslor hon ser tillbaka på åren som gått. Det har gått väldigt snabbt och hon har hunnit med att för två år sedan byta lokal, ett byte som kommit att förändra en hel del faktiskt.

– För mig har det betytt väldigt mycket när jag bytte lokal, inleder Lotta. Med större ytor kan jag inreda med miljöer och rum och exponera varorna bättre. Det har gjort att jag kunnat satsa mer på inredning och faktiskt även en del blommor. Så att flytta hit har varit ett lyft för butiken även om säsongen förändrats en hel del.

Det Lotta syftar på är att hon nu fått en delvis omvänd säsong där sommaren har blivit sämre men där resten av året fått ett rejält lyft. Med det gamla läget längre upp på Köpmansgatan hade turisterna, som huvudsakligen bor på Skansen, lättare att hitta till butiken. Det har gjort att hon nu fått hitta andra sätt att nå dessa, bland annat genom att satsa på att ha en bod i hamnen under sommaren som gick.
– Butiken utvecklas hela tiden och det är det som jag tycker är så roligt. Jag älskar verkligen att driva och skapa en butik, kanske mer det än att egentligen stå i butiken. Att se hur kunderna hittar hit och att även inredningsutbudet drar kunder är jätteroligt. Nu hoppas jag bara att vi alla som driver verksamheter här i byn ska lyckas attrahera lokalbefolkning ytterligare så att vi alla bli ännu mer lokala.

En missuppfattning som Lotta tror att många har är att det är dyrt att handla lokalt. Hon menar att det nog är något som hänger kvar med den bild som finns av att Båstad är exklusivt och att många ser det som att det måste vara dyrt.
– Mina priser börjar på samma nivå som Hennes & Mauritz, skrattar Lotta. Sedan har jag såklart även en del dyrare plagg men här finns något för alla. När det kommer till inredningen har jag mycket från runt en hundralapp, perfekt som presenter eller om man bara vill unna sig något fint själv till en lagom slant.