
För 4 portioner behöver du
Tamarilax:
600 g laxfilé med skinn
salt
malen svartpeppar
2 msk olivolja
1/2 msk tamarisoja
1 msk oliv- eller avokadoolja
Zucchinispaghetti:
1 zucchini
2 msk hackad persilja
2 msk hackad basilika
1 vitlöksklyfta
4 msk oliv- eller avokadoolja
8 körsbärstomater
2 msk hackade nötter, t ex cashewnötter
Ångad sparris:
1 knippe grön vild sparris, eller späd grön sparris
1 bambublad eller bindgarn
Ångad broccolini
1 knippe broccolini
Tillbehör:
lime eller citron i skivor
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Salta och peppra laxen, låt den stå i 10 minuter i rumstemperatur.
Stek laxen i olja med köttsidan nedåt.
Vänd och stek i några minuter på andra sidan också.
Lägg in laxen i ugnen och låt den stå i 10 minuter.
Blanda tamarisoja och olja och pensla på fisken.
Svarva zucchinin på en grönsakssvarv eller strimla den supertunt.
Välj mellan att servera den rå och att doppa ner den hastigt i lättsaltat kokande vatten.
Recept från Clean Cooking med Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt