Sportshopen i större kostym

I maj är det tio år sedan Sportshopen slog upp dörren på Drivan och vad kan passa bättre som jubileum än att inviga helt nya lokaler, tre gånger så stora, och samtidigt skapa en renodlad Tennishop i de gamla lokalerna. Bjäreliv har träffat sportentreprenören Johan Olmarker i den nya butiken på Entré Båstad.

Sportshoppen
I Sportshopens nya butik på 300 kvadratmeter finns det något för alla träningsintresserade.

Det första som slår dig när du kommer innanför glasdörrarna är storleken. Nya Sportshopen är på trehundra kvadratmeter, mot tidigare hundra, butiken är öppen, ljus och inbjudande. Med en gigantisk TV bakom kassadisken finns möjligheter att marknadsföra de senaste erbjudandena eller varför inte använda den kvällstid vid ett föredrag, Johan är öppen för det mesta.
– Jag vill att butiken ska bli något av en samlingsplats för sportintresserade i närområdet. Här finns utrymme och ytor för klubbar som vill marknadsföra sig, för föredrag eller vad som helst inom sport och fritid. Möjligheterna är oändliga, skrattar Johan.

Med en avsevärt större yta är det självklart att sortimentet utökats, breddats och blivit djupare. Johan berättar att han gått mycket på känsla när han tagit fram det nya sortimentet, men poängterar också vikten av att vara lyhörd för kunders önskemål, och vad som efterfrågas. Ett område som redan nu utökats betydligt är running, eller löpning i dagligt tal. Här har Johan gjort en stor satsning på att hitta ett attraktivt sortiment som tillfredställer de höga krav som dagens löpare har på funktion och kvalitet.
– Löpningen har utvecklats enormt på senare år och är idag en folksport, inte minst på Bjäre, menar Johan. De som löptränar är idag mer pålästa om både produkter och träningsmetoder, vilket ställer höga krav på oss i personalen.

Men bara för att Johan nu invigt sina nya lokaler på Entré Båstad så överger han inte Drivan helt. Den gamla butiken har istället förvandlats till Tennisshopen och öppettiderna är desamma som tidigare. Hur han hinner med allt vågar vi inte ens fråga men i den nya butiken verkar han i alla fall trivas som fisken i ett helt nybyggt akvarium.
– När jag första gången hörde talas om Entré Båstad blev jag intresserad men sedan följde en tid där fördelar vägdes mot nackdelar och när det slutligen blev så att bara de förstnämnda återstod var det ingen tvekan kvar, skrattar Johan.