En ny generation färghandlare

Sedan 1981 har bjäreborna kunnat köpa sin färg och sina tapeter, och allt det som hör därtill också för den delen, hos Färgknallen i Hov. Här har Roger Gottfridsson i mer än trettio år servat sina kunder med kunskap, varor och ett gott skratt på vägen.

Farghandlare
Far och son färghanlare!

Sedan några veckor tillbaka har familjeföretaget utökats med nästa generation när sonen Kalle nu anslutit efter att tidigare ha arbetat som snickare.
– Jag har växt upp med butiken och jobbat här på lov och helger men från och med nu är jag här på heltid, berättar Kalle, när vi träffas i butiken en förmiddag mitt i veckan.

Totalt är det idag tre personer som arbetar i butiken och någon brist på jobb är det inte. Bland kunderna finns såväl hantverkare som privatpersoner och eftersom butiken är ensam i sitt slag på Bjärehalvön är upptagningsområdet stort. Roger berättar att har genom åren har byggt upp ett bra samarbete med andra färgbutiker, ibland annat Höganäs och Örkelljunga, så även om butiken inte ingår i någon kedja är det ingen brist på kontakter i branschen.
– Vi arbetar med de bästa varumärkena och handplockar det vi vet fungerar för våra kunder och för miljön på Bjäre. Det ställer extra krav på färgen när man bor kustnära och då är det vårt jobb att se till att det vi säljer fungerar, menar Roger.

I sortimentet finns bland annat Jotun med välkända varumärket Demidekk och numera även norska tjæralin, en färg med riktig tjära och som inte kräver någon grundmålning. En perfekt färg för kustnära boenden dessutom, norrmännen kan det här med färg.
– Vi har ett brett sortiment men kan även ta hem det som kunderna efterfrågar, inte minst bland tapeter där det idag finns hur mycket som helst och där löser vi det som våra kunder vill ha, berättar Kalle.

Ett välkänt uttryck säger att man inte ska gå över ån efter vatten och samma sak menar Roger och Kalle gäller färg och tapeter. I dag åker många till närliggande städer och gör sina inköp i stormarknader, samtidigt som det finns ett större sortiment och mer än trettio års kunskap i lilla Hov.
– Vi har förbaskat trevliga kunder här och det enda som jag egentligen aldrig förstått under de här trettio åren är varför så många människor hänger upp sig på det här med procent och rabatter. Visst kan vissa företag erbjuda trettio procent rabatt men vad spelar det för roll om vi ändå är billigare i slutändan?

När nu andra generation Gottfridsson har ställt sig bakom disken på allvar är frågan såklart om det blir stor skillnad eller om kunderna kommer att känna igen sig även framöver. Kalle berättar att det händer en hel del men är samtidigt inte orolig att kunderna ska får svårt att hitta i butiken.
– Vi har byggt om en del och gjort lite ändringar och vi kommer även att byta logotyp och arbeta lite annorlunda med vår marknadsföring. Man skulle kunna säga att allt kommer att vara som det alltid har varit men ändå lite bättre, avslutar han.