Förändringar på Entré Båstad

Det händer saker på Entré Båstad vilket Bjäreliv säkert kommer att ha anledning att återkomma till i kommande nummer. Men redan nu kan vi berätta att Sportshopen flyttar till nya lokaler inom kort samtidigt som man blir granne med Outlet Syd som nyetablerar i Båstad. Sport och fashion under samma tak låter som en genomtänkt plan.

– Precis som alla företag måste vi hela tiden utvecklas, inleder Johan Olmarker och fortsätter, och för att göra oss mer intressanta för såväl Båstadbor som besökare så tror jag att vi behöver alliera oss med andra i närliggande branscher och där hittade vi Outlet Syd, eller rättare sagt så hittade de oss.

Marcus Stolt, som driver Outlet Syd i Löddeköpinge, och Johan arbetade tillsammans för många år sedan och har sedan dess haft sporadisk kontakt. I samband med att tankarna kom upp på att starta upp handel med sportartiklar i Löddeköpinge tog Marcus kontakt igen vilket resulterade i ett möte som nu lett fram till att Outlet Syd öppnar upp en butik i Båstad.
– Outlet Syd har ett starkt koncept med väldigt bra utbud av hög kvalitet och vi har kunnat konstatera att vi har samma målgrupp, genom det ser vi stora synergier att finnas bredvid varandra och helt enkelt arbeta tillsammans mot marknaden.

Den nya lokalen ligger mittemot Elon med ett mycket bra skyltläge mot den nya rondellen och infarten till Båstad. Samtidigt kommer Sportshopens sortiment att utvecklas för att ännu mer anpassas till en bred målgrupp av sportintresserade.
– Nu är det fyra år sedan vi flyttade till Entré och genom åren har vi och vårt koncept utvecklats hela tiden och nu känns det helt rätt att ta nästa steg. Hela Bjäre står idag för en aktiv livsstil med sport, vandring, cykling och såklart tennisen. Här ska vi följa med i utvecklingen och fortsätta att hela tiden blir bättre på alla delar.

Johan berättar att Sportshopen framöver ska vila på tre olika ben, den fysiska butiken som nu växer och utvecklas, profil- och företagsförsäljning samt slutligen en bra och utvecklad webhandel. Med dessa tre delar är Sportshopen redo att ta sig an framtiden.

Text & foto: Joakim Ormsmarck