Sommar med Serena

Hon kom. Hon sågs, Hon segrade. Cirkus Serena har dragit vidare men efter sig lämnar hon, och årets tennis, en fantastisk eftersmak. Med en herrvecka i strålande solsken, bra tennis, mängder av besökare trodde man knappast att den efterföljande veckan skulle kunna överträffa denna fullträff.

Sedan kom hon. Drottningen av tennis och allt blev så mycket större. Kanske större än någon trott, eller ens vågat hoppas på. Facebook, och de andra sociala medierna, fylldes med bilder och inlägg från samma minut som bilen rullade upp framför Hotel Skansens entré. Hela byn hade fått Serena-feber och denna känsla fortsatte fram till sista serven och segern mot Johanna Larsson. Jag skulle kunna skriva spaltmeter om Serena-effekten, försäljningsrekord, lyckorus och så mycket mer men jag väljer att konstatera att tennisen blev hur bra som helst i år. Tillbaka till verkligheten.

Nu väntar Brassevecka, Seglarvecka och sedan förhoppningsvis en augusti månad med mycket turister och bra väder.

För egen del så är det egentligen nu jag tycker allra mest om Båstad och Bjäre. Brasseveckan är starten på min sommar. Då kommer goda vänner på besök, den värsta pressen har lagt sig och båstadborna kommer ut från sina arbeten efter ett antal intensiva veckor som inneburit hårt arbete och mycket lite tid till ledighet och att njuta av sommarbåstad.

Min förhoppning, och övertygelse är, att efter en bra sommar följer en bra höst. Det brukar gå hand i hand. Jag ser verkligen fram emot hösten i år, jag har mycket positiva känslor kring den.

Välkomna förresten till Bjärelivs augustinummer. Ett nummer som brukar komma lite i skymundan efter det stora sommarnumret men det känns inte så i år. Om jag får säga det själv, och det får jag ju eftersom jag skriver, så presenterar vi här ett riktigt härligt och matigt nummer. Mycket att läsa, en hel del nyheter som du kanske inte visste, många glada annonsörer och dessutom en hel bilaga.

Båstads GIF fyller etthundra år och vi är oerhört stolta att ha fått förtroendet att producera klubbens jubileumstidning. Tack för det förtroendet Giffen – nu siktar vi på ett extra tjockt nummer när ni fyller 125 år!

Jag vill avsluta dessa rader med att hylla några personer. Jag kommer inte att nämna dem med namn men de har alla en sak gemensamt, de står för vad de tycker och de står för att de kan ha fel.

När Lilla Båstad köpte Norrvikens Trädgårdar, efter många års turbulens, var det många röster som hördes kring vilken katastrof det var. Alla har rätt att säga sin åsikt, det är viktigt.

joakimoMen. Under de senaste två veckorna har tre av dessa röster, de som jag själv hörde starkast, kommit till mig och sagt saker i stil med: ”Du, jag hade faktiskt fel, det var många år sedan jag såg sådan glädje på Norrviken”.

Det är styrka för mig. Att stå för vad man tycker men samtidigt inte vara mindre än att man kan erkänna när an vill revidera sin åsikt. Det är stort och beundransvärt!

Njut nu av sommaren! Det är ett helt år tills nästa gång!

Joakim Ormsmarck
Redaktör