Så mycket Jill

Med ett förflutet som innefattar allt från Eurovision Song Contest till programledarskap och countryturné i USA är Jill Johnson garanterat en av Ängelholms största musikexporter genom alla tider. Då ska vi inte heller förglömma hennes år som dörrvakt på Pepe´s Bodega som säkert också spelat stor roll i karriären. Just nu gör hon dessutom succé i TV4 med sina tolkningar i Så mycket bättre.

Jill Johnson föddes 1973 i Ängelholm och redan som 12-åring sjöng hon i en countrygrupp, Tomboola band, men det var som schlagersångerska i Melodifestivalen hon slog igenom för den breda massan. Med låten Kärleken är vann hon 1998 den svenska uttagningen och slutade på tionde plats i Eurovision Song Contest.

Men även om genombrottet kom inom schlagerpopen släppte Jill aldrig drömmer om en karriär inom countrymusiken och i början av 2000-talen började hon ta fram ett mer eget sound. Något som resulterade i ett förlagskontrakt i Nashville, USA, och 2003 kom dunderhiten Crazy in love. Bidraget nådde samma år i Melodifestivalen en fjärdeplats i Globen och spelades friskt på Svensktoppen.

De senaste åren har Jill Johnson befäst sin position som Sveriges countrydrottning och det har helt klart varit den mest händelserika, succékantade och framgångsrika perioden i Jill Johnsons karriär hittills. Som ett led i Jill Johnsons ständiga utveckling är det inte helt överraskande att hon har flera gånger gjort entré i Berwaldhallen tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av Anders Berglund.

I samband med att Ängelholm avtäckte sin Walk of Fame, där Jill var en av de som uppmärksammades med en sten, kunde hon även avslöja att tanken är att tillbringa mycket mer tid framöver i hembygden. Ett hus är köpt och som hon själv uttrycker det hoppas hon snart kunna säga att hon bor här igen.

Förutom att vi får se Jill i ”Så mycket bättre” på TV4, är Jill aktuell med turnén ”Stjärnklart”. Vi hoppas så klart på att åter få se Jill på Norrvikens Trädgårdar nästa sommar!