Ingredienser – 4 portioner
4 bitar rostas à 125 g
2 msk grillolja
salt och malen svartpeppar
Rucolacrème:
1 tråg rucolablad (70 g)
2 dl lätt creme fraiche
2 msk kapris
saft av ½ lime
grovmalen svartpeppar
Californiasallad:
1 grapefrukt, gärna blod
1 klyfta vattenmelon, tärnad
2×2 cm
½ gurka, skalad och urkärnad, skivad
200 g blå vindruvor, delade
1 avokado, i bitar
100 g blandade sallatssorter
flingsalt
Till servering:
4 skivor grovt lantbröd
1 msk olivolja
Gör så här
Rucolacrème:
Dela rucolan tvärsöver och blanda med creme fraiche. Tillsätt kapris och lime. Smaka av med rikligt med peppar.
Californiasallad:
Skala grapefrukten med kniv. Skär ut hinnfria klyftor.
Blanda med övriga ingredienser till salladen. Smaksätt med salt.
Pensla köttet med olja och grilla ca 3 minuter per sida på grill eller i panna.
Vänd brödskivorma i olja.
Grilla snabbt och servera till rätten.