Mias Café & Mat

Efter att ha varit ansvarig för Hasses Lada under många år och därefter drivit Café Tora i Torekov under sex år valde Mia Castera för några år sedan att sälja för att istället satsa catering. Men nu är hon tillbaka bakom disken, och i köket, och denna gång inte bara på ett, utan två, nyetablerade ställen.

Mias

Allt började när Stefan Mårtensson kontaktade Mia för att se om hon var intresserad av att starta ett bageri på Entré Båstad. Mia svarade nej. Därefter kom frågan om att driva en restaurang på nya Grönvalls Hallar i Ängelholm men även detta tvekade Mia till. Men trots allt föddes ett frö och när en av sönerna en dag ställde frågan varför hon inte helt sonika satsade på båda alternativen var det inte längre någon tvekan.
– Det har varit stressigt, skrattar Mia, men nu är båda ställena igång med café i Båstad och restaurang och bar i Ängelholm. Alla mina tre barn är engagerade så det är verkligen ett familjeföretag idag.

Mias-featureVad är det då som möter besökarna när de kommer till Båstad Saluhall och Mias Café och Mat? Från åtta på morgonen till sju på kvällen på vardagarna kan du här njuta av allt från kaffe och fralla till dagens lunch, fika eller varför inte en korv med bröd till barnen efter shoppingen på närliggande Willys?
– Vi kommer att utveckla sortimentet löpande, vi är bara i starten nu, och inom kort kommer vi bland annat att ha belgiska våfflor och sedan blir det glas från Bjäreglas när värmen kommer.

Målsättningen är att ha ett brett sortiment som tilltalar alla. Förutom panini, toast, muffins och allt det andra har Mia även ett sortiment av tryfflar, lakrits, oljor och andra delikatesser.
– Sedan har vi vårt fantastiska surdegsbröd som vi köper från Höganäs Saluhall, det är väldigt uppskattat och det är kul att kunna erbjuda det tillsammans med alla de delikatesser som mina grannar erbjuder i form av chark och fisk, avslutar Mia.